Tanulói vélemények 1.

 

2011. szeptember-december

Szente Attila némettanárt minden nyelvvizsgára készülő diáknak és a német nyelv elsajátítására törekvő tanulónak ajánlom! Széles némettudása mellett rengeteg hasznos segédanyaggal könnyíti meg a tanulást! Kemény munkát vár el a diáktól, rengeteg a házi feladat a biztos cél érdekében! Én Neki köszönhetem a gazdasági szaknyelvvizsgámat! Egy hónap alatt a segítségével olyan szintre hoztam fel a némettudásomat, amiről álmodni sem mertem volna amikor beültem az első közös óránkra!
Alkusz E. 2011.október

A számtalan némettanár közül, aki életem során tanított, te vagy az egyik legjobb. Kiváló
szakmai felkészültséged és a tanításban megszerzett nagy tapasztalatod élvezetessé tette
számomra a német nyelv tanulását. Az óráidat az én igényeimnek megfelelően építetted fel, az órai munka és a házi feladatok célirányosan, az általam kiválasztott nyelvvizsgára készítettek fel, ehhez minden létező gyakorlóanyagot elérhetővé tettél számomra. Ennek eredményeként első próbálkozásra sikerült letennem a nyelvvizsgát. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani, az órák jó hangulatáért, a türelmedért és a barátságos környezetért, melyben lehetőségem volt
tanulni.
Dám Edit

Szente Attila német magántanárként a TELC német B2-es nyelvvizsgára készített fel. Korábban már rendelkeztem középfokú nyelvtudással, de szükségem volt a tudásomat feleleveníteni, és kiegészíteni, mivel Németországba költözöm. 4 hónap alatt sikerült újra elérnem a B2-es szintet, és a nyelvvizsgán 81%-os eredményt értem el a felkészítésének köszönhetően.
A német nyelvtant közösen begyakoroltuk, így nagyon jól tudtam alkalmazni a megtanult
szabályokat. Az összes elérhető gyakorló tesztsort a rendelkezésemre bocsátotta, így nagyon sokat tudtam gyakorolni a tervezett nyelvvizsgára, nemcsak a TELC, hanem egyéb vizsgaközpontok (Goethe, ÖSD) feladatait is gyakoroltuk. Kiegészítő tananyagokkal, fénymásolatokkal egészítette ki a tananyagot, hogy nemcsak a német nyelvvizsgára, de a mindennapi életre is fel tudjak készülni.
Nagyon sok tankönyvet tudott ajánlani, mindegyiket az én igényeimnek megfelelően választotta ki. Pár gyakorlóteszt megoldása után látta, hogy a hallott szöveg értése és a szóbeli feladatok a legproblémásabbak számomra, így minden órán erre külön hangsúlyt fektettünk. Sok módszertani ajánlást hozott és tanácsokat adott a különböző feladattípusokra, mind a szóbeli, mind az írásbeli feladatokhoz maximális segítséget nyújtott.
Orvosként fogok Németországban dolgozni, ezért az orvosi szaknyelvet is sokat gyakoroltuk, hogy a  németországi orvosi munkához szükséges Approbation-t le tudjam tenni. Sok orvos-beteg szituációt játszottunk el, amivel Attila erre a vizsgára is szintén nagyon jól felkészített.
Az órák jó hangulatban teltek. Attila nagyon megbízható, az időpontokat mindig rugalmasan egyeztetni tudtuk. Nagyon meg voltam elégedve a tanítási módszerével, és ezt a sikeres, jó vizsgaeredmény is mutatja.
Dr. Fervágner Zsolt 2011. szeptember

Szente Attila német magántanárként a TELC német B2-es nyelvvizsgára készített fel. Kezdő szintről 4 hónap alatt elértem a B2-es szintet, és a nyelvvizsgán 83%-os eredményt értem el a felkészítésének köszönhetően. Minden órára konkrét tanulási tervvel jelent meg, és a tananyagot érthetően, egymásra építve dolgozta ki.
A német nyelvtant nemcsak megtanította, de be is gyakoroltuk, így nagyon jól tudtam alkalmazni a megtanult szabályokat. Az összes elérhető gyakorló tesztsort a rendelkezésemre bocsátotta, így nagyon sokat tudtam gyakorolni. Ezenkívül annyi kiegészítő tananyagot, fénymásolatot hozott, hogy nemcsak a német nyelvvizsgára, de a mindennapi életre is fel tudtam készülni belőlük. Pár gyakorlóteszt megoldása után látta, hogy a hallott szöveg értése a legproblémásabb számomra, így minden órán erre külön hangsúlyt fektetett, külön gyakorlófeladatokat hozott erre a feladattípusra. A nyelvvizsga szóbeli feladataira is maradéktalanul felkészített, sokat gyakoroltuk a párbeszédeket és az érvelést. Kimerítő módszertani ajánlásokat hozott és tanácsokat adott a különböző feladattípusokra. A levélíráshoz annyi szófordulatot gyűjtöttünk össze, hogy végül maximális pontszámú levelet tudtam írni a vizsgán.
Mivel orvosként fogok Németországban dolgozni, ezért az orvosi szaknyelvet is kellett gyakorolnunk. Ennek megfelelően sok orvos-beteg szituációt játszottunk el, valamint a németországi Approbation-hoz szükséges feladattípusokat is átvettük és gyakoroltuk, amivel Attila erre a vizsgára is szintén nagyon jól felkészített.
Az órák jó hangulatban teltek. Attila nagyon megbízható, az időpontokat mindig rugalmasan egyeztetni tudtuk. Nagyon meg voltam elégedve a tanítási módszerével, és ezt a sikeres, jó vizsgaeredmény is mutatja.
Dr. Lengyel Mónika

Kedves Attila!
Nagyon szépen köszönöm azt a segítséget, ami elmúlt pár hónapban nyújtottál nekem,  nagyon hálás vagyok, amiért felkészítettél 2 hónap alatt az egyenlőre csak középfokú nyelvvizsgámra :),  és nagyon számítok Rád a későbbiekben is! És azért is hálával tartozom, hogy amikor nekem  szünetem volt, mindennap a rendelkezésemre álltál és tudtam menni órára!!
Svájc után éreztem igazán annak fontosságát, hogy 2 korábbi sikertelen nyelvvizsgám után  újra megpróbáljam, ráadásul idén már fontosabb is lett számomra; nem az volt a lényeg,
mint korábban, hogy meglegyen a megfelelő mennyiségű pontom az egyetemi felvételre,
hanem legyen egy olyan papírom, amivel bebiztosítom a BSC-s diplomám és nem utolsó
sorban végre jelentőséget adok jelenlegi nyelvtudásomnak!!  Nagyon elégedett voltam a tanítási módszereddel! Azáltal, hogy láttam a rendszeres  felkészülésedet azzal kapcsolatban, hogy mit fogunk tanulni az adott órán  és azt, hogy mindig kijavítod és keményebben “osztályozod” a leveleimet, tesztjeimet,
fordításaimat, kedvet adott a német tanulásomhoz, ellentétben a korábbiakban és nagyon
boldog voltam, hogy láttam a saját fejlődésemet.; szívesen mentem órára!  Úgy gondolom, hogy remek tanár Vagy, mert fontosnak tartod diákjaid német tanulását,
nem a pénzért csinálod ezt az egészet, és ez ma – szerintem – borzasztóan ritka!
És nem utolsó sorban rendesen és érthetően tudod elmagyarázni az anyagokat és
rengeteg olyan dolgot fénymásolsz le, amelyek nagyon hasznosak a tanulásban!
Én nagyon boldog vagyok, hogy megtaláltam a nevedet a Pestiest-ben és azt gondolom,
hogy nem véletlen hívtalak fel a bekarikázott 3 tanár jelöltből elsőre Téged,  ami egyébként teljesen véletlen volt. Meséltem is talán, hogy amikor barátnőmmel,
aki most Toronto-ban van még itthon szeptember legelején kávéztunk a Mammut-ban,  akkor hozott egy Pestiest-t és amikor azt nézegettük, belenéztem, hátha van benne magántanár,  és akkor találtam meg a nevedet! Szóval nagyon-nagy mázli volt, hogy Téged hívtalak elsőre, bár tény,
hogy akkor nagy erőbedobással kerestem tanárt, mert már korábban megnéztem a BME honlapján a  nyelvvizsgákat és tudtam, hogy a november 5-én lévőre akarok menni!  Mindent összevetve minden csöpögés  nélkül elmondhatom, hogy életem legjobb német tanára készített fel a nyelvvizsgára és  remélem, hogy a felsőre is Ő lesz a tanárom!!
Üdvözlettel: Janka

Kedves Attila!
Véleményem szerint jobb tanárt nem találhattam volnaJ
A kitűzött célt- a német középfokú nyelvvizsgát elértem, és ehhez minden segítséget megkaptam a felkészülés során.
A nyelvtani és a szókincsbeli hiányosságaimat rögtön felismerve, minden órára újabb anyagokat kaptam. Mindig azokra a dolgokra koncentráltunk, ami gyengén ment.
Nagyon sokat beszéltünk az órákon, ami fontos volt, mert korábban nem nagyon mertem megszólalni németül. A nyelvtan- nagyon érthető elmagyarázása mellett, sok gyakorló feladatot kaptam, ami megkönnyítette a tanulást. Szókincsem bővítése érdekében nagyon sok szót összeírtunk témakörökre bontva, ami szintén nagy segítség volt. A nyelvvizsga szóbeli részére való felkészülés során nagyon sok – a vizsgán előforduló- feladatot végignéztünk, végigbeszéltünk. A vizsga írásbeli részéhez is rengeteg módszert tanultam, amivel könnyebb volt a feladatokat megoldani. A levél megírásához előre begyakorolt sablonmondatok, sokszor használt szófordulatok nagy részben hozzájárultak a sikeres vizsgámhoz.
Nagyon pozitív volt az is, hogy az órák időpontját rugalmasan tudtuk egyeztetni, és reggel 7 órai kezdéssel tarthattuk az órákat. Valamint, hogy a vizsga előtt egy hetet intenzíven, napi több órában tudtunk gyakorolni.
Még egyszer köszönöm a sok segítséget, amit kaptam.
Üdv, Zsuzsa

Vélemény
Én a napokban tettem sikeres üzleti középfokú nyelvvizsgát német nyelvből a Corvinus Egyetemen.
Több éve jártam Attilához magánórákra és nagyon kedvelem a tanítási módszerét, pedig van több összehasonlítási alapom is, angolból jártam magántanárhoz is és nyelvtanfolyamokra is. Attila nagyon felkészült, az összes szakmai nyelvvizsga-helyet ismeri, rengeteg tanácsot tud adni, mire érdemes odafigyelni. Nagyon régóta foglalkozik magántanítványokkal, mindenkinek egybegyűjthette a tapasztalatait és ismer vizsgáztató tanárokat is. Tudja hogyan épülnek fel az egyes nyelvvizsga-típusok és hogyan lehet felkészülni ezekre. Rengeteg CD-je és könyve van, és tud is ajánlani mit érdemes megvásárolni, így nem dob ki feleslegesen pénzt az ember, sőt célzottan a választott nyelvvizsgára tud felkészülni.
Én nála egészen az alapoktól kezdve jutottam el az üzleti középfokú szintig, rengeteg segítséget tudott nyújtani, a német nyelv nyelvtani szabályait pedig tökéletesen elsajátíthattam a gyakorlataival.
Nagyon szerettem hozzá járni, mindig jól éreztem magam, a hangulat közvetlen, családias és a családját is nagyon megkedveltem, mindig kedvesek voltak hozzám .
Köszönettel,
Szabó Zsuzsanna
Kedves Attila!
Pozitívumok:
– buzdítod a tanítványokat, ez nekem nagyon sokat segített (szíved-lelked benne van a tanításban)  – konkrét nyelvvizsga feladatokat oldunk meg, ez jó  – nyelvtani magyarázatok érthetőek és hasznosak voltak  – szókincsben, szaknyelvben sokat segítettél  – minden tekintetben felkészült vagy, rengeteg könyved van
Negatívum:  Igazából én hanyagoltam el egy kicsit a dolgot, ha több időt fordítok a tanulásra, jobban sikerült volna az írásbeli rész.
A felsőfokúra való készülés már más lesz, ott szeretnék több kifejezést tanulni, amit a hétköznapokban is használunk. A nyelvvizsga mellett az is fontos lesz, hogy a hétköznapokban jobban megértessem magam.
Annyi még, hogy csak így tovább!  Kati

A tanfolyam értékes volt számomra.Szente Tanár Úr tökéletesen megértette velünk a német nyelv alapjait.Szakmai,tanári felkészültsége kiváló. A tanfolyam időtartalma kicsit kevés,a nyelvtani rész elsajátításához épp elegendő.A szókincs fejlesztéséhez önállóan is hozzá kell tenni a tanulást. a mindennapokban. Személyesen köszönöm a lehetőséget és különböző fórumokon ajánlom Szente Tanár Urat,azoknak,akik szeretnének német nyelvet tanulni…  Molnár József

a 40 óra alatt el lehetett sajátítani az alap német nyelv ismeretet .Számomra megfelelő ütemmel haladtunk az órán. Teljes eredményt mindenki számára úgy érhette el,ha tudását folyamatosan bővítette a tanfolyamon kívül is. Eredményesnek érzem a 40 órát. Megfelelő alapot kaptunk.Természetesen a tanfolyamon túl  sem szabad hanyagolni a német nyelvet ,míg nem jutunk ki külföldre. Kint pedig remélem mindenki hasonló jó,vagy még jobb eredményt érhetünk el.

Ez a nyelvtanítási technika,amellyel 40 óra alatt abszolút kezdő un tanulók egymás után szólalnak meg németül,kortól függetlenül,igen nagy teljesítmény. Én 57 évesen ültem be a padba,mert az élet és a hazai helyzet ezt hozta. Napi 10 órás munka mellett láttam neki. Párszor úgy értem ide,hogy nem volt időm átöltözni sem de a tanár úr megjegyzést sem tett. Büszkén mondhatom,hogy egyre több mondatot tudok összefüggően elmondani.. A tanár szerintem nappali nyelvtanítás után este 8 óráig mosolyogva türelmesen tanított bennünket. Tisztelettel Szabó Attila

az 5 hetes tanfolyam számomra nagyon megfelelő volt.
Az órák értelmesek voltak és megfelelő volt a tanár úr előadása.Én személy szerint nagyon meg voltam elégedve,értelmesen ellettek magyarázva a német alapdolgok . A Tanár Úr szerintem nagyon jól a fejembe rakta a német alapokat,érthető volt. Érdemes volt odafigyelni és aktívan részt venni az órákon,mert úgy érzem sokat tanultam a Tanár Úrtól. És ha majd lehet a Tanár Úrral szeretném fejleszteni a német tudásomat,ha estleg a közeljőben nem jutok  ki. Mindent Köszönök!!!!

Tisztelt Tanár Úr! Először is köszönet Önnek a türelméért és az időért. A tanfolyam ideje alatt A Tanár Úr nagyon odafigyelő volt és szorgalmasan tanított. Legalább vagy tíz órával kellett volna megtoldani a tanfolyamot,hogy tökéletesebb vagy redményesebb legyen.. A napok beosztásával kapcsolatban nagyon jó.. A teremváltoztatás néha okozott egy kis kellemetlenséget,a többivel viszont megvagyok 100%-san elégedve. Köszönöm a tanár Úr türelmét és megértését Budapest 2011.11.12. Aszalós Zsolt

 

 

2012. jan-júli

A tanfolyami egész ideje alatt részemről a tanítások ideje alatt eddig nem tapasztalt légkör és anyag leadási színvonal volt  jelen pozitív értelemben.. A Tanár Úr részéről nagyfokú hozzáértést lehetett tapasztalni./tanulói szemmel anyagok sorrendisége,állandó segítőkészség  stb/ Egy kicsit zavaró volt a a tantermek változtatása.A heti 2×3 óra tanítás elegendő volt,főleg munka mellett. Bp.2011 12.12

Nagyon rég elfeledett ismereteket sikerült felelevítenem. Bevallom a vizsgára való készülés  családi problémák miatt nem úgy tudtam felkészülni.  A tananyag átadása közérthető volt.Nekem a beutazás miatt inkább fárasztó. Attila

+

jó időbeosztás

-jó volt a sok fénymásolt feladat

-tetszett a Tanár Úr hozzáállása

-A szünetek mindig pontosak voltak-

-Érthetően magyarázott

-élvezhető volt a tanulás

-negatívum: Sok volt a házi feladat,-Gyors volt egy kicsit a tempó -A szavak táblaírásánál néha nehezen tudtam elolvasni a szavakat

Nagyon jó volt az időbeosztás. Mindig tudtam készülni az órákra. Köszönöm a a sok fénymásolatot,sok hasznát vettem. -A környezet mindig jó volt sohasem fáztam. Mindig időben kezdtünk. Szerettem volna többet gyakorolni a párbeszédeket a szituációkat,de erre majd lesz lehetőségem-

Egy sikeres TELC középfokú vizsgán vagyok túl. Szeretném neked megköszönni, hiszen ez nem csak az én érdemem.  Még nem találkoztam olyan tanárral, aki ennyire fáradhatatlanul segíti tanítványait! Voltak nagyon nehéz pillanatok, amikor elbizonytalanodtam, de te mindig eloszlattad a kétségeimet! Tudod, hogy mikor kell a dicséret és bátorítás, és mikor jön el a számonkérés ideje. Jól strukturált órák, nagyfokú szakmai felkészültség és hatalmas türelem jellemzi a veled való munkát. Külön köszönöm a sok kiegészítő könyvet és hanganyagot, amivel az alapos begyakorlás lehetőségét biztosítottad!  Nagyon kedves volt tőled, hogy a vizsga végeztével velem együtt számoltad a napokat az eredményhirdetésig.
Még nagyon sok ilyen tanárra lenne szükség!
2012.01.20
P. Szilvia

Egy barátomon keresztül ismerhettem meg Attilát. Régebben tanultam német nyelvet, de nem sokat.
Szükségem volt egy alapfokú Goethe nyelvvizsgára a németországi tanulmányom elkezdésének érdekében.
Erre csupán két hónapunk maradt, de sikerült. Nem is akárhogyan, 85 %-os “gut” minősítést értem el.
Attiláról annyit, hogy nem volt még ilyen lelkiismeretes tanárom. Mind nyeltanilag, mind szóbelileg rengeteget tudtam segítségével fejlődni. Fiataloknak, idősebbeknek, mindenkinek tiszta szívből ajánlom.
2012.01.21
K. Gyula

Hallgatói vélemény.
..részt vettem egy 40- órás német alaptanfolyamon.
A tanfolyam a meghirdetett célját jól teljesítette. A befektette idő és pénz
úgy érzem, megtérül.

A tárgyi feltételekben voltak hiányosságok, így a tanteremben lévő asztalok és
székek magassága zavarólag hatottak. Oktatásban egy előre lefűzött tematizált
segédanyag (csak erre a tanfolyamra érvényes) nyelvtan- gyakorló és összeállított
konkrét a munkahellyel kapcsolatos témakör. Melyet fénymásolt lapokon kaptunk
szóban tájékoztatást ez elég kezdetleges volt.

Az oktatás színvonalát tekintve kiválónak tartom. Szente Attila tanár úr nagyon
oda adóan és kiváló tanári készséggel tartotta az órákat. A hallgatót rávezette
német nyelvtanulás első lépéseinek ismeretére ezt követő egyéni tovább képzés
módszerére. Ezúttal szeretném, megköszöni munkáját és az eddig nyújtott fordítói
segítségét.
További sikeres munkát kívánok.
Budapest 2011-02-03.
Üdvözlettel
Cs. László

Referencialevél
2011. augusztusa és 2012. januárja között vettem részt nyelvoktatásban Szente Attila
magántanárnál. Az ő segítségével, az ő szakmai vezetésével készültem fel – munka mellett – a
német középfokú, C típusú nyelvvizsgára.
A nyelvtanulással töltött hónapok során igen jó véleményem alakult a fent nevezett
személyről. Szente Attila a nagyjából félévnyi felkészítés során szakmailag magas színvonalú
munkát végzett. Kezdettől fogva érzékelhető volt számomra, hogy az órák jól felépítettek,
tudatosan megtervezettek, és egy nagyobb „tanmenetbe” illeszkedve, egymásra épülő
lépésekként visznek egyre közelebb a cél eléréséhez. Az oktatás végig személyre szabottan,
szükségleteimhez igazítva, igényeimet figyelembe véve zajlott. Magántanárom végig
tudatosan koncentrált az elsődleges szintfelmérés során gyengébbnek bizonyult, ám a
nyelvvizsga megszerzéséhez szükséges kompetenciáim erősítésére. Társalgási készségem
és hallott szöveg-értési képességem ennek köszönhetően látványosan javult. Az órák
során emellett korábban megszerzett nyelvtani ismereteim is kellő mértékű felfrissítésre,
átismétlésre és összefoglalásra kerültek. A felkészítés a célt végig szem előtt tartva, annak
megfelelő módszerekkel és eszközökkel, ugyanakkor jó hangulatban történt.
Úgy vélem, hogy a sikeresen, nyolcvan százalék fölötti eredménnyel, a BME
Nyelvvizsgaközpontban letett nyelvvizsgám fényében joggal állíthatom, hogy Szente Attila
kiváló nyelvtanár. Felkészültsége, alapossága, módszertani tudatossága a nyelvoktatás iránti
elkötelezettséggel és alázattal párosul. Képes motiválni a tanítványait, derűt és elfogadást
sugározva képes növelni a magukban kevésbé bízó diákok önbizalmát. Elegendő időt szán
az órákon kívüli, azt megelőző és azt követő tanári teendőkre, előszeretettel és tudatosan
alkalmazza az oktatást segítő technikai eszközöket.
Budapest, 2012. február 15.
P. Gábor tudományos segédmunkatárs (volt tanítvány)

Tisztelt Tanár úr!
Szeretném megköszönni Önnek a lelkiismeretes munkáját és a végtelen türelmét, aminek köszönhetően 54 évesen, előképzettség nélkül is eredményesen végeztem el a tanfolyamot.
Amikor beiratkoztam nem bíztam abban, hogy ilyen nagy lépést fogok megtenni a nyelvtanulás területén.
Ami az Ön által felépített tematikának, a biztató, mindig segítő hozzáállásának köszönhető.
Képes volt olyan légkört teremteni az órákon, aminek köszönhetően nem csak szívesen jártam, hanem már vártam is a következő órákat. Az Öntől kapott és az internetről letölthetett gyakorló feladatokból, melyek a kiejtés helyességét is nagymértékben elősegítették, sokat profitáltam. Azt végképp nem gondoltam, hogy az Öntől kapott tananyagból még a kedvesem is tud tanulni, aki már egy 100 órás tanfolyamon túl van. Mindketten nagyon hatékonynak találtuk azt a módszert, amivel Ön dolgozik.
Még egyszer megköszönöm, hogy megszerettette velem a nyelvtanulást, aminek köszönhetően, a továbbiakban is képzem magam.
Tisztelettel:
B. Gábor

A német tanfolyammal nagyon meg vagyok elégedve és a Szente Attila Tanár Úr által tartott előadásokat nagyon jól szervezettnek tartom és nagyon sokat segített nekem a nyelvtanulásban a rendkívüli pontos és türelmes előadásai.Ebben a rövid időben sikerült a maximumot kihozni a nyelvtanulásban.
Nagyon sokra értékelem a Tanár Úrnak a segítőkészségét.
Kitünő volt.
Sok tisztelettel köszönöm a tanitást.
K. Béla
2012.02.01.

Tisztelt Tanár Úr!
Én úgy gondolom, hogy ezzel a felkészítéssel amit Ön az én irányomba tett /hozzá teszem nem tudtam minden órán ott lenni/ új kapukat nyit meg számomra a munka világában. Feleségemmel együtt úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban is javasolni fogjuk ismerösőknek és barátoknak és olyan embereknek akik külföldi munkát szeretnének találni,de nem fejetlenül beleugorva hanem egy lépést téve a leendő munkaadó felé,hiszen egy tisztelet kifejezése is az,ha az emberen látszik,hogy megtesz mindent annak érdekében, hogy a leendő munkaadójával szót értsen!
Én megköszönöm a munkájukat
Üdvözlettel
Z. Tibor

A Német Tanfolyam Értékelése
A tanfolyam tematikája kiváló. Az órák jó hangulatban teltek el és sok segítséget kaptunk.
Sajnos az idő rövidsége miatt a szövegértési feladatokra nem jutott elég idő.
A kapott segédletek sokat segítettek a napi tanulásban mint ahogyan az órán tanultak is.
A Tanár Úrtól rengeteg segítséget kaptunk,ami nélkül nem sikerült volna ilyen rövid idő alatt ennyi tudásra szert tennünk.
Köszönöm a sok segítséget és további jó munkát kívánok Önnek.
Szente Attila, német tanárt 2012. januárjában ismertem meg. Elérhetőségét az
interneten találtam. Akkor nekem egy svájci munka interjúhoz volt szükségem
felkészítő tanárra, aki a német tudásomat rövid idő alatt intenzíven fejleszteni tudja.

Rövid idő állt rendelkezésünkre, mely alatt Attila eredményesen fel tudott készíteni.
Az interjún nem volt probléma a nyelvhasználattal, egyéb okok miatt nem vettek fel
az állásra.
A továbbiakban Attila javaslatára folytattam a német tanulást és megcéloztam egy
TELC B2 típusú középfokú nyelvvizsga megszerzését.
Attila rendkívül céltudatosan készített fel a nyelvvizsgára. Széleskörű tapasztalattal
és nagy gyakorlattal rendelkezik a tanításban. Céltudatosan, lényegre törően tanít.
Az órák intenzívek, nincs feleslegesen eltöltött idő. Oktatásának egyik alapja, hogy a
bőségesen kiadott házi feladatokat számon kéri és ellenőrzi. Ez nagy hatékonyságot
ad a tanulási folyamatnak. Hatalmas oktatási anyaggal rendelkezik és ismeri az
interneten megtalálható tananyagokat is. Nagy rutinnal bír, mellyel rövid idő alatt
nagy eredményt tud elérni a tanítványnál, ha annak megfelelő szorgalma és ideje
van a tanuláshoz.
Attila nagyon lelkiismeretesen oktat, mindent megtesz az eredmény elérése
érdekében.
Ennek köszönhetően nekem 1 hónapos felkészülés után sikerült a nyelvvizsga
megszerzése.
Ezúton köszönetemet fejezem ki Attilának a sok segítségért!
Budapest, 2012. április 2.
Gy Balázs
A tanfolyamról az a véleményem
Hogy jó hangulatban tel el. A Tanár Úr lelkiismeretesen és maximális odaadással segítette a felkészülésemet,tanulásomat.
A házi néha sok volt,így kevesebb idő maradt a szavak tanulására..
Minden jó volt.Nagyon megvagyok elégedve és köszönöm a segítségét.

Szerintem az oktatás szinvonala jó volt.Az órák időbeosztása jó volt.
A tanári munka kimagaslóan jó volt.Gondolok itt arra,hogy segítőkész,figyelmes,precíz.
Amit szerintem egy kicsit sűrűbben kellett volna.az a hallott szöveg hallgatása.
Még ha 5-10  is,de minden órán.Összeségében szinvonalas és jó volt a felkészítő tanfolyam.

Vélemény,tapasztalat a tanfolyamról
A 40 órás nyelvtanfolyam teljesen a 0-ról való indulása  nem egy hosszabb időtartam,de ahhoz képest nagyon sokat adott és fejlesztett német nyelv megismerésében.

Szente Tanár Úr  nagyon türelmes és segítőkész volt velünk,valamint lelkiismeretesen adta át a tananyagot és mindenkivel személy szerint foglalkozott.A tanfolyam rövidségéhez képest próbálta  a legfontosabb dolgokat megtanítani és megértetni,hogy kint alapszinten tudjunk szólni.
Jó időbeosztása volt. Remélem,hogy a tanfolyamon megszerzett tudásomat megfelelően tudom kamatoztatni a kiközvetített leendő munkahelyemen.
Leányfalu 2012.03.20
Köszönettel  H. ISTVÁN

Kedves Tanár úr!
A tanári munkával meg vagyunk elégedve.!! Tanári segítségnyújtás kiváló!!!!. Maga a tanfolyam hasznos jól felépített tartalmazza az alapvető tudástárat.Technikai körülmények rendben vannak,az órák vidám hangulatban teltek. Úgy gondoljuk érdemes lenne a Maklári féle könyvet inkább megvenni mert így elég nehéz nyomon követni az anyagot a sok papírka miatt.(nem olyan költséges az a könyv). A magnókazetták illetve az ajánlott irodalom is hasznos volt.
Ha valaki hiányzik az óráról akkor neki lehet hogy érdemesebb a tényleges táblára felírt anyagot továbbítani,mert tanár úr nagyon jól kiszedi a lényeget a könyvből és jobban tudják azt a tanítványok hasznosítani.
Alapvetően minden szuper volt és köszönjük.
P Péter/K Adrienn

Kedves Tanár úr!
Köszönöm a munkáját. Nagyon professzionális és lelkiismeretes volt, ahogy a tanfolyamunkat végigcsinálta. Külön gratulálok, hogy ezalatt a rövid idő alatt milyen sok lényeges dologgal tudott minket megismertetni. Egy észrevételem volna, ami talán emelné a tanfolyamának a színvonalát. Mégpedig, hogy a  fénymásolt tankönyv és munkafüzetlapok, szószedetek használhatóbbak lennének ha egyben, és összefűzve kaphattuk volna meg, ugyanis így elég nehéz volt kiigazodni bennük. De egyébként mindenképpen csak dicsérni tudom a tanfolyamot.
üdvözlettel: B. Tihamér  (2012.05.09)

Gimnáziumban kezdem el németet tanulni, 3 évig tanultam az iskola keretein belül, de az oktatás színvonala és az osztály passzivitása miatt e 3 év alatt szinte semmit nem tanulunk. Mivel az érettségimhez szükségem volt plusz pontokra, amiket egy német nyelvvizsgával kívántam elérni, elhatároztam, hogy elkezdek magántanárhoz járni. Nyár végén kezdtem el Szente Attila okleveles némettanárhoz járni különórákra. Egy fél év alatt sikerült mindazt megtanítania, amit az iskolában 3 év alatt sem. Márciusban sikeres Euro szóbeli nyelvvizsgát tettem B2-es szinten, áprilisban pedig a telc írásbeli B2-es nyelvvizsgát szereztem meg magas pontokkal. Úgy gondolom, ez bizonyítja a Tanár úr hozzáértését és szakértelmét, hiszen két különböző fajta nyelvvizsgára is alaposan és mindenre kiterjedően felkészített. Az órákra rengeteg fénymásolattal és anyaggal készült, minden szükséges információval ellátott a vizsgák menetét illetően is. Nagyon sok türelmet és energiát fordított arra, hogy elmagyarázza az egész nyelvtant, rengeteg sok új szót tanultam és legfőképp a szóbeli gyakorlatoknál értem el a segítségével hatalmas fejlődést. Pontosan felépített tanterv szerint haladtunk, ami természetesen mindig igazodott az én képességeimhez. Sok otthoni gyakorló feladatot kaptam, így nem csak az órákon, de önállóan is tudtam készülni a vizsgákra. Ezeket a feladatokat mindig leellenőriztük az órákon és átbeszéltük azokat a részeket, amik kevésbé mentek jól. Mindig türelmes és kedves volt velem, nemcsak tanárként, de magánszemélyként is. Az órákon kívül is foglalkozott a tanulóival, különböző programokat szervezett nekik például kirándulást a bécsi adventi vásárra, vagy próba nyelvvizsgát. Hála a Tanár úrnak, nemcsak hogy megtanultam, de meg is szerettem a német nyelvet és végül úgy döntöttem, hogy választott tantárgyként német nyelvből fogok érettségizni. Szívből ajánlom mindenkinek Szente Attila tanár urat, hiszen magas színvonalú oktatást nyújt kellemes légkörben, óriási szakmai tapasztalattal és mindezt igen kedvező áron.    2012.05.28

Kedves Attila!
Nagyon szépen köszönöm a német B2 vizsgára való felkészítést. Amikor téged felkerestelek, akkor már túl voltam egy-két sikertelen vizsgán, de a biztatásoddal, az órákon történő, általad alkalmazott tanulási módszerekkel végül sikerült a nyelvvizsgám. Az órákon a beszédkészség fejlesztésére helyeztük a hangsúlyt, aminek végül meg is lett az eredménye 🙂 Nagyon sok vizsgaszituációt, valamint magnóhallgatást gyakoroltunk és sok sok kifejezést tanultam meg az órákon. Aminek nagyon örülök, hogy sikerült kialakítanunk egy nagyon jó viszonyt, és szeretnék nálad felkészülni a német felsőfokú nyelvvizsgára is.
Aki úgy gondolja, hogy szeretné fejleszteni nyelvtudását, vagy német nyelvvizsgát szeretne tenni, mindenkinek bátran tudom ajánlani Attilát.:)
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a felkészüléshez a segítséget!
Ferenc  2012.05.2 Kedves Attila!

Ön remek tanár, remekül el tudja magyarázni, a német alapokat és nagyon hamar meg is
értettük a 40 óra alatt azt az anyagot amelyet nekünk, munkakeresőknek, összeállított.
Az órák jól fel voltak építve, hogy az egymás után következő témák összekapcsolódjanak.
A fénymásolatok jól össze voltak válogatva, bár a minőség kicsit halovány, néha egy-két
szót nem tudtam elolvasni .
A tanterem rendben volt, a parkolással voltak gondok, többször megkérdezték, hogy van-e
jogosultságom beállni.
Mindent összevetve sűrű anyag volt erre a 40 órára, de kellemes pozitív tapasztalataim
vannak a tanfolyamról.
Köszönök mindent J.Árpád

Ha csak egy példával akarnám érzékeltetni Attila hozzáértését, annyit mondanék: Amikor a nyelvvizsga után percekig döbbenten kérdezgetik a vizsgáztatók, hogy ki készített fel és hol találtam a tanárom, az nem véletlenJ. Attila 1,5 hónapon át készített fel szakmai (közgazdasági) német középfokú szóbeli és auditív nyelvvizsgára úgy, hogy az első néhány alkalommal a megszólalással is gondjaim adódtak. A heti 3×1 órás foglalkozások végére sikerült oda eljutni, hogy magabiztosan használom a német nyelvet, és nem csak egy sikeres nyelvvizsgát tudhatok magaménak (OECONOM 82%!), hanem egy olyan nyelvtudást, amelyet a való életben is bármikor használni tudok és merek is. Attila mondta, hogy van, aki szerint szigorú. Én elég szűk határidőre szabtam a felkészülést és ő pont olyan szorosan fogott, ahogy kell és meg is lett az eredménye. A szűk rendelkezésre álló idő ellenére mégsem éreztem soha azt, hogy kapkodni kellene, óráról órára mérhető volt a fejlődésem és Attila mindig küldte a visszajelzéseket arról, hogy jól haladok-e és miben kell még fejlődnöm. De Attila a sikeres nyelvvizsgánál jóval többet adott. Mióta hozzá járok, élvezetet lelek a német nyelvben, és egyre inkább érdeklődök a kultúrájuk iránt is (sőt egyre többet gondolkozom a német nyelvterületen való munkavállaláson is). Sajnos korábban egyik tanárom sem tudta felkelteni az érdeklődésem a nyelv iránt, nem voltak igazi sikerélményeim és a német tanulása kínszenvedés volt. Már ez annyira megváltozott, hogy amint aktuális lesz, szeretném még tovább fejleszteni a német tudásom és az is biztos, hogy a felkészülésre újra Attilát fogom választani.  Mostanság ha német szöveget hallok odafigyelek és meg is értem. Számomra még most is hihetetlen, hogy 1,5 hónap alatt sikerült elérni ezt. A tudás egy része persze már itt volt a fejemben, de Attila segítségével állt össze egy komplex, használható egésszé. Azt hiszem arról ismerkszik meg egy jó tanár, hogy ezt el tudja érni, azaz ki tudja belőled hozni a legjobbat. Az eddigi leírás alapján gondolhatjátok, hogy bátran ajánlom Attilát bárkinek, bármilyen szintű német nyelvtanulásra. De ha jelentkeztek becsüljétek meg, mert ritka kincs az ilyen felkészült és elhivatott német tanár, és tiszteljétek meg azzal, hogy becsülettel készültök az órákra. Sikeres német tanulás kívánok nektek.  K. Zoltán  2012.06.06

Nehéz jó tanárt találni, és nem is mindegyik ideális mindenkinek. Viszont Attila az egyike azon keveseknek aki talán bárkinek megfelelő lehet. Rugalmassága, segítőkészsége páratlan: időt, energiát nem nézve szed össze anyagot és látja el velük tanítványait a kívánt témában. Mindenre felkészült tanár, egyértelműen látható, hogy számára hivatása nem csak egy szakma, nem a mindennapi rutin, szívvel–lélekkel, maximális odaadással dolgozik. Nem ragaszkodik egyetlen módszerhez, a tanítványa igénye, elvárása, tanulási célja szerint osztja be a tananyagot és alkalmaz tanulási stratégiát. Órái könnyed hangvételűek, a tanulás vele kellemes és hasznos befektetés.  Fettik Gábor

Kedves Attila!

2012 május első hetében találkoztam először Attilával, azért kerestem meg, hogy a német nyelvtudásomat kicsit felelevenítsem, a nyelvtant kicsit átismételjem, és  – mivel orvosként szeretnék Németországban dolgozni -, a közeljövőben letegyek egy B2 komplex nyelvvizsgát. Általános iskolában, gimnáziumban tanultam már németül, de később nem foglalkoztam vele. Ami az én esetemben nehézség volt, hogy csak 3 hetet voltam Magyarországon, és van egy nem egészen egy éves kislányom. Attila már az elején igen rugalmasnak mutatkozott, nem volt gond, hogy néha a gyerek miatt kicsit később-korábban kellett kezdeni. A legelső órán, az első beszélgetés után Attila azt javasolta, hogy próbáljam meg a május végi nyelvvizsgát, mert vagyok olyan szinten. Miután ezt a döntést meghoztam, minden órán hatalmas léptékkel haladtunk. A nyelvvizsga volt a fő cél, ezért minden órára rengeteg tesztsorozatot hozott nekem. Heti kétszer két órában olyan gyors ütemmel tudtunk haladni, hogy a három hét alatt az összes létező tesztgyűjteményt megcsináltam. Minden óra úgy kezdődött, hogy Attila először leellenőrizte a feladatokat, leveleket, majd a számomra kérdéses részeket átbeszéltük, utána jött a szóbeli rész, ugyanis a kommunikációra mindig fordítottunk időt, és végül nyelvtanoztunk.
Nagyon tetszett, hogy Attila a nyelvvizsgával kapcsolatos minden létező információ birtokában van, ismeri a buktatókat, mire kell figyelni, és ez nagyon sokat segített, különösen, hogy a baba miatt igen kevés időm volt bárminek is utánanézni.
Az összes létező levéltípust átbeszéltük, hozott nekem hozzá agyagokat, illetve a nyelvtani részhez is igen sok segítő tanagyagot kaptam, és a szóbelihez is, a hasznos kifejezéseket, amit igen jól tudtam alkalmazni a nyelvvizsgán. A szóbelin különösen sokat jelentett, hogy minden részhez volt a fejemben néhány kifejezés, ami igen sokat dobott a pontozásban.
A hallgatás rész eleinte elég nehezen ment, de ezt is sikerült feljavítani a rengeteg feladat révén.
A rengeteg másolt teszt mellett on-line tesztek elérhetőségét is megadta nekem Attila, ami ugyancsak sokat segített, hiszen így ki tudtam próbálni, milyen úgy vizsgázni, ha adott idő áll rendelkezésemre.
A nyelvvizsgára való felkészítés mellett sikerült a nyelvtant is helyretenni, a legfontosabb részeket nagyon jól átbeszéltük.
A nyelvvizsgám végül 81%-os lett, nagyon elégedett vagyok, május elején még haboztam, hogy vizsgázzak -e vagy sem, de jó döntés volt hála Attilának.
Nagyon köszönöm ezúton is, ez tényleg jó döntés volt!
Kedves Attila!
Most jutottam internethez, ezért nem írtam eddig.
Véleményem a következő:
Évekig csak írásbeli középfokú nyelvvizsgám volt németből, többször próbálkoztam letenni a szóbelit – csak ECL-en, mivel sokáig nem tudtam összevonási lehetőségről.A sikertelen szóbelik miatt görcsbe rándult a gyomrom, ha meg kellett szólalni németül, de mondhatni “utolsó” elkeseredésemben tettem még egy kísérletet. Attilára a nyelvvizsga előtt találtam rá kb. egy hónappal, heti 2-3-szor jártam hozzá. Rengeteg hanganyagot hallgattatott meg velem, a szóbeli kommunikációm pedig óráról órára javult, sok hasznos kifejezést tanultam meg és sok háttérinfót is adott a különböző nyelvvizsgákkal kapcsolatban.Az órákon jól éreztem magam, sok segédanyagot kaptam. Attila türelmes volt, és az időpontokkal kapcsolatban rugalmas. A Telc-nél próbálkoztam most, a szóbelim elsőre meglett. Nagyon sokat segített Attila ösztönzőereje és a legfontosabb, hogy ismét megszerettem a németet és tovább szeretném tanulni. Ezt nagyon köszönöm Neki.

Üdvözlettel:
Ottó Lilla

 

2012. aug.-dec.

Attila hozzáállása és oktatási módszere tökéletesen megfelelt igényeimnek. Hétröl hêtre az egyéni igényeìmnek  megfelelöen választotta meg az anyagot, amelyet maradáktalanul és sikeresen adott át. Nyelvszeretete és  professzionális hozzáállása megszeretette velem a nyelvet. Rám szabva ismertette meg velem annak Iogikai  összefüggéseít, amellyel nagyban megkönnyítette a tanulás folyamatát.
Minden jövöbelì német nyelvtanulónak öszintén ajánlom Szente Attila nyelvtanár óráít. 2012.06.30 L. P. Levente

Kedves Tanár Úr!

Elnézést, hogy csak most írok! Az iskola nagyon jó helyen fekszik, mert többféle módon is megközelíthető. A parkolás is jól megoldható. Az órák kezdési időpontjai is a dolgozó emberekhez igazodik. Nagyon jó, hogy nemcsak egy órásak a tanórák, mert van idő ráhangolódni a német nyelvre. Számomra külön öröm volt, hogy nyelvtani részt is vettünk, nemcsak kifejezetten a munkát vállalók által használt mondatokat gyakoroltuk. Szerintem ez mindenki számára nagyon hasznos volt. Az órák nagy témákat öleltek fel, de ennyi óraszámban sajnos csak így lehet. A gyakorlásra is volt idő, azonban begyakorolni csak itthon lehet. A tanórák élvezetesek, vidámak, emberiek voltak, lehetőség volt kérdések feltevésére. Lehet, hogy csak erre a csoportra igaz, de szerintem egymással szemben nagyon türelmesek voltunk, akár csak ön velünk!

Örülök, hogy ide járhattam, és megismerhettem önt, és a csoporttársaimat! Szép nyarat,és egy kis kikapcsolódást kívánok! Üdvözlettel: (S. Timi)

Szeretném megköszönni a tanfolyamon nyújtott segítségét, minden első osztályú volt, vagyis nagyon megfelelt. A tanítási módszere nagyon tetszett nekem, a parkolásról nem tudok mit írni sajnos. De mindent egybevéve szívesen folytatnám még a tanfolyamot ha nem sikerül elhelyezkednem sehol sem.

 

Kedves Németül tanulni vágyók!

Régóta szerettem volna Németországba elhelyezkedni,de mindig nehezen ment a német nyelv,valamint a jó német tanár megtalálása.
Attilához fél éve járok rendszeresen,és sikerült elhelyezkednem a vendéglátás területén,külföldön.
Az állás elnyerésében nagy szerepe van ahogy Attila felkészített mind írásban,mind szóban.Úgy érzem mostmár bátrabban szólalok meg németül.
Nagyon tetszettek az órái,mindegyikre készül,szinte egyénre szabott órái vannak.
Valamint az is fontos,hogy türelmes és motiválja a diákjait,és maximális figyelemmel kíséri diákjait!
Sok házifeladattal,ellenőrzéssel,tesztekkel,hanganyaggal teszi színessebbé tanítását!
Mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom Attila német óráit!

Köszönöm Attilának a hangulatos órákat!
Már hiányoznak!

 

Attilát tudom ajánlani minden szorgos németül kívánó tanulónak. Attilánál nem az óraszámokon van a hangsúly, hanem a minőségen. Én 10-szer voltam másfél órát Attilánál, és a semmiről egy A1-es szintre hozott fel. Az órák barátságos, könnyed hangvételűek, de persze a meghatározott anyag le van adva, sőt még egy kicsit bővítve is.Ha valamit nem értettem teljesen vagy a szóbelire készültem kaptam hasznos  segédanyagokat, nem keveset. Természetesen az nem elég ha az órákon figyelek, fontos az hogy utána mennyit foglalkozom vele. De a sok házifeladat, amit kaptam gondoskodott róla, hogy tényleg beépüljön az agyamba az anyag, és hogy a feladatok által láthassam a gyakorlatban a nyelvtan használatát. A szóbeli témakörket magam dolgoztam ki, természetesen kaptam hozzá segédanyagot, de ez is hozzájárult ahhoz hogy elsajátítsam a német szabályait. A házifeladatokat, fogalmazásokat, teszteket Attila időben kijavítja, értékeli.

Soha nem szerettem volna németül megtanulni, de a végére megszerettem. Tényleg igaz az, hogy sok múlik a tanáron. Köszönöm.  Dóri.

 

A legjobb némettanár!

Én több mint öt éve tanulok Szente Attila Tanár Úrnál. Ezek az évek nagyon hamar elrepültek, ahogyan a tanórák is. Még általános iskolába jártam, amikor elkezdtem a különórákra járni és most már egyetemre járok. A szinte nulla tudásról eljutottam a jeles német érettségiig, amiért nagyon hálás vagyok.
Jelenleg a német középszintű nyelvvizsgára készülök.
A Tanár Úrról csak jókat tudok mondani, illetve írni.
Az órák felépítése egyénre szabott volt. A tematika, a felhasznált nyelvkönyvek és a sok-sok segédanyag (tesztek, próbaérettségi … ) maximálisan elősegítették a sikeres nyelvtanulást számomra.
Az iskolai házi feladatok átbeszélésében és megoldásában is segítségemre volt Attila bácsi.
Rá bármikor számíthattam, ha volt kérdésem vagy, ha kaptam egy nehéz feladatot. Magyarázatai világosak, egyértelműek, logikusak.
Órarendemet bármikor igényeimhez igazodva állítottuk össze. Türelmes, empatikus, segítőkész, intelligens, lelkiismeretes, önzetlen, ízig-vérig pedagógus. Soha sem éreztem magam kínosan még akkor sem, ha nem értettem vagy nem jól oldottam meg egy feladatot.
Köszönöm szépen, hogy nem csak megtanította, hanem megszerettette velem a német nyelvet.
Mindenkinek ilyen nyelvtanárt kívánok! Akinek csak tudom, ajánlom.
További munkájához sok sikert kívánok! S. Nikolett  2012.09.07

A tanári munkával megvagyok elégedve.
A tanári segítségnyújtás megfelelő volt, minden kérdésemre választ kaptam.
A módszertan jó volt.
A tanfolyamból sokat tanultam,helyes mondat alkotást és bővült a szókincsem is, ezek mellet még sok más dolgot is elsajátíthattam.
A tanterem megfelelő volt,a parkolással voltak problémák de egyéb minden rendben volt. Reni  (2012.10.15)

Szia!   Köszönöm a tanfolyamot, nagyon jó volt az órák hangulata, a tananyag is megfelelőnek találtam.  Amit szóvá tudok tenni, az csak a parkolási lehetőség próblémája volt, de ez Pest így hozzá vagyok szokva:). Sok sikert a jővőben is, és mégegyszer köszönöm a sok-sok segítséget.  E.Tamás (2012.10.16)

A testvéremmel nyáron megcéloztuk a Goethe C1 felsőfokú német nyelvvizsgát, melyre Szente Attila készített fel minket. A tanfolyam körübelül bő 2 hónapig tartott, heti 2 x 1.5 órából állt, melyet rugalmasan meg tudtunk beszélni, mikor legyenek. Az órák felépítése a nyelvvizsgának volt alárendelve, így minden órára jutott hallott szöveg értése, nyelvtani ismétlés, és szóbeli feladatok megoldása. Óráról órára kaptunk egy-egy teljes vizsgafeladatsort, melyet a következő alkalomra már kijavítva kézhez is kaptunk, így átnézhettük, mire kell még fókuszálni a megoldásukban. A vizsgáról minden szükséges információt megkaptunk, felkészülten mehettünk el a tesztre.
Összességében tehát az órák jól voltak felépítve, nyelvvizsgacentrikusan folytak, és hétről hétre rengeteg új feladatot kaptunk felkészülésre, aminek nagy szerepe volt a sikeres vizsgaletételben.

Tisztelt Tanár Úr!

Köszönöm, igen megkaptam a lazán németül anyagot. Mérnökként nem szokásom bő lére ereszteni a dolgot. De meg kell mondanom ez az első tanfolyam volt az, amelyik rá tudott venni a tanulásra. Az órán érthetően került a nyelvtani anyag leadásra. A kiegészítő magyarázatok érdekesek és praktikusak voltak. Céljukat elérték. Még élveztem is órára járni, mivel el kezdtem a dolgokat érteni. Láttam eredményt magamnál. A leadott anyag elmélyítésével, valamint további szókincsbővítéssel a kommunikáció nem fog gondot okozni. Minden további jelentkezőnek csak ajánlani tudom. Csak így tovább Tanár úr!   Üdvözlettel: V. Tamás (2012.10.21)

Tisztelt Tanár Úr!
Ahogy ígértem, küldöm az értékelésemet, melyre megkért.
Úgy gondolom, hogy a nyelvvizsga minden részével sikerült annyit foglalkoznunk, hogy tudjam, mire kell számítanom élesben.
Gondolok itt arra, hogy foglalkoztunk hallásértéssel,olvasásértéssel, levélírással, és természetesen szóbeli résszel is. Mindig azt vettük, ami a legfontosabb volt. Ami gyengébben ment arra pedig gyakran több időt fordítottunk, valamint az ebből eredő hiányos dolgokat plusz anyag segítségével pótoltuk. Ez jó volt, mert így a plusz anyagok segítségével.
Az óra menete jól fel volt építve. A gyors javítás segítségével gyorsan megláthattam a hibáim, így gyorsan korrigálni lehetett azokat.
Az anyagok amiket kaptam,hozzásegítettek a vizsgafeladatok megismerésében. Több nehézségi szinttel találkoztam, ami szintén a hatékony gyakorlást segítette elő.
A plusz anyagok nagyon sokszínűek voltak, ezáltal biztosan megtanulhattam a hiányzó dolgokat. Az anyag mennyiségével szintén elégedett vagyok, mert mindig elegendő házi feladatot kaptam.
Összességében úgy vélem, hogy a felkészítés segített abban h kialakuljon a vizsgacentrikusság, és jelen esetben csak a Goethe- típusú nyelvizsgára készüljünk. Így “magabiztosan” vághattam bele.  Köszönöm a felkészítést.
Üdvözlettel,  Mihalik Zoltán (2012.10.22)

Szente Attila némettanárnak köszönhetem a sikeres nyelvvizsgámat amit a diplomám megszerzéséhes kellett letennem, hosszú évek halogatása után..Alig több mint egy hónap alatt sikerült felkészítenie, türelmének, szaktudásának és segítőkészségének köszönhetően. Hamar felmérte a nyelvtudásom gyenge pontjait, és rengeteg segédanyag és házifeladat segítségével sikerült ezeket jó szintre emelni. Úgy éreztem hogy az órák külön az én igényeim és tudásom alapján vannak felépítve, és sikerült kizáróan arra összpontosítani amit a nyelvvizsga megkövetelt, és amit a kevés idő a felkészülésre megengedett. Sose mertem remélni hogy elsőre, és ilyen jó eredménnyel sikerülhet a nyelvvizsga. Szente Attila tanár úrat ajánlom mindenkinek, bármilyen célból is szeretnének a német nyelvben elmélyülni!  Gy. Dóra   2012. Október

Kedves Tanár Úr!
Ígéretemnek megfelelően küldöm az értékelést a tanfolyamról.
Amikor megkerestem Önt és érdeklődtem a nyelvtanulási lehetőségekről, a 40 órás csoportos tanfolyamatot ajánlotta. Sokáig bizonytalan voltan abban, hogy elkezdjem-e, hiszen nincsenek jó tapasztalataim a csoportos nyelvtanulást illetően. De bíztam abban, hogy a 40 órás tanfolyam elvégzése után, egyéni tanításomat is vállalja. Az, hogy a folytatást nem tudtuk megbeszélni, nem kis csalódást okozott számomra.
De ettől függetlenül a véleményem nagyon pozitív! A tanfolyam időpontja, helyszíne   számomra ideális volt. A tananyag összeállítása nagyon átgondolt, alapos, professzionális. Egymásra épülve, érthető módon magyarázva a nyelvtani összefüggéseket. Az a rengeteg segédanyag, melyet kaptunk, sokat segített a szókincsem bővülésében és bármikor elővehetem a további tanulás során. A rengeteg házi feladat, az önálló fogalmazások elkészítése is a fejlődésünket szolgálta. A feladatokat a Tanár Úr lelkiismeretesen kijavítva, átírva hozta a következő órára, óriási segítséget adva a tanuláshoz!
A feladatokat átbeszéltük, kijavítottuk. Minden kérdésünkre alapos választ adott. Nagy hangsúlyt fektetett a beszédre és a hallás utáni megértésre is. Folyamatosan bíztatott, támogatott bennünket. Az órák jó hangulatban, dinamikusan, stresszmentesen teltek! Elkészítettük az önéletrajzot, a motivációs levelet és a szakmai szakszavakat is lefordítottuk. Az én esetemben ez 8-10 oldalnyi szakkifejezést jelent, mely hatalmas elhivatottságot mutat Tanár Úr részéről! Sokszor úgy éreztem, a Tanár Úr lelkesebb, motiváltabb a haladásunk tekintetében, mint mi magunk! Tanár Úr nagyon felkészült,
intelligens, segítőkész, türelmes, végtelenül jóindulatú ember!
Köszönöm a segítséget, melyet kaptam Öntől! Munkájához további sok sikert kívánok!
K. Mariann  (2012.november /

Tisztelt Tanár Úr!

Szeretném megköszönni, hogy foglalkozott velem az elmúlt néhány hónapban. Úgy érzem, hogy nem volt hiába ez a sok erőfeszítés. Rengeteget fejlődött a beszédkészségem, és a magabiztosságom is növekedett. Nyelvtani tévedéseim még mindig akadnak, vagy esetleg nem tudom magam kifejezni, de ezek egyre ritkábban fordulnak elő. A jegyeim között is javulást lehet felfedezni, és persze a nyelvvizsgát is sikeresen teljesítettem. Az órákra ugyan sok házi feladatot kellett csinálni, de erőfeszítés nélkül nem lehet semmit sem elérni. Nagyon hasznosnak találtam, hogy sokat gyakoroltuk a telc vizsgának a feladatait, így az éles vizsgán nem ért meglepetés.
Remélem, hogy az emelt szintű német érettségire való felkészítés során is hasonlóan jó eredményeket fogok tudni elérni.
Köszönettel: R Benjamin  , Dátum: 2012.11.18

Kedves Attila! Szeretnénk megköszönni a segítségedet, sajnos anyagi helyzetünk úgy hozta, hogy kiutazásunk előtt már nem tudunk hozzád menni, pedig szerettünk volna még. A német nyelv tanulását a szezon letelte után se szeretnénk abbahagyni, ezért ha lesz rá lehetőség, szeretnénk Nálad folytatni.  Addig is minden jót és a munkádhoz sok sikert kívánunk: F. Nikolett és W. Zoltán  2012.11.19

A Tanár Úrra az interneten leltem rá. Ekkortájt már nagyon szorított az idő, hiszen 2 hónapon belül fel kellett mutatnom egy német középfokú nyelvvizsgát, hogy kézhez kaphassam jogászdiplomámat. Bár előtte önállóan megpróbáltam tanulni a nyelvvizsgára, azonban be kellett látnom, hogy egyedül nem fog menni, hiszen egyik vizsgakészségre sem sikerült úgy felkészülnöm, hogy teljesíteni tudjam a középfokú nyelvvizsga minimum követelményeit.
Kétségbeesve kértem Szente Tanár Úr segítségét, akit már kész tényekkel szembesítettem: mostantól számítva két hónapon van arra, hogy abszolváljam a komplex kétnyelvű Pannon nyelvvizsgát, nincs más választásom. Ekkor még meg sem tudtam  németül szólalni. A Tanár Úr már az első alkalommal feltérképezte a tudásomat, s rávilágított a leggyengébb pontjaimra, s mindezek figyelembevételével dolgozta ki az személyemhez és az általam kiválasztott nyelvvizsgához szabott felkészülési stratégiát, természetesen a rövid hátra lévő idő bekalkulálásával. S e tényezők közül – mint utólag nyilvánvalóvá vált számomra – a legfontosabb, amit a Tanár Úr mindig szem előtt tart és hangsúlyoz: a vizsgaspecifikus felkészítés. A Tanár Úr az első perctől kezdve konzekvensen követte ezen elvet: maga a Pannon nyelvvizsga és annak feladatai képezték az intenzív felkészítésem gerincét. S a Tanár Úr ezen oktatási módszere az, ami hatékonyabbá és sikeresebbé teszi a többi kollégájánál, hiszen csak a lényegre koncentrál: a személyes képességekre és az adott nyelvvizsga sajátos követelményeire. A hazánkban szervezett összes nyelvvizsgához megfelelő mennyiségű – és naprakész, aktuális – gyakorló feladatokkal rendelkezik, amit már otthonába lépve észlel
a tanítvány, hiszen óriási német tan- és gyakorlókönyvekből álló könyvtára lassan túlnövi
lakását. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy a Tanár Úrhoz fordulhat a segítséget
kérő bármelyik nyelvvizsgaközpont vizsgájára való felkészítés ügyében, ő igazodni fog a
választáshoz és a tanuló rendelkezésére fog bocsátani fénymásolatok és hanganyagok
formájában minden fellelhető eszközt, ami elősegíti a vizsga sikeres teljesítését. Rendkívüli
tájékozottságának köszönhetően ismeri az egyes vizsgatípusok buktatóit, súlyozottabban
értékelt részeit, amelyekre az órái során különös hangsúlyt fektet.
A Tanár Úr még az otthoni felkészülését is megszervezi diákjainak, hiszen minden
alkalommal házi feladatokkal bocsátja haza a tanulókat, amiket aztán kijavít és értékel, sőt
szinte azonnal e-mailben tájékoztat is az önálló munka eredményéről. A Tanár Úr a vizsgáig fogja a tanítványa kezét, biztatja, bátorítja és mindent tőle elvárhatót és telhetőt megtesz azért, hogy az áhított nyelvvizsga-bizonyítványt a diák magáénak tudhassa. Hogy mennyire szívén viseli a tanítványok sikerének ügyét, mennyire elhivatottan, minden energiáját beleadva végzi munkáját, arról hiába is írnék, mert azt bizony látni kell.
Száz szónak is egy a vége: a Tanár Úr munkájának köszönhetően a nyelvvizsgám – összesítve a szóbeli és írásbeli eredményt – 85%-os lett, méghozzá elsőre.

Köszönök mindent Tanár Úr!
K. Dániel

Attilában a német nyelv- és oktatása iránt eltökélt, tudását folyamatosan fejlesztő, nagyon korrekt embert ismertem meg. Szaktudása, valamint a rendelkezésére álló rengeteg szakirodalom (tankönyvek, hanganyag, tesztek) lehetőséget biztosítanak, hogy a nyelvtanuló bármilyen szinten továbbfejlessze tudását. A sikerhez természetesen szükséges a szorgalom és az otthoni készülés, ám minden mást olyan minőségben biztosít, hogy ez a lehető leghamarabb legyen elérhető. Különösen ajánlom nyelvvizsga felkészítésre, mivel részletesen ismeri a különböző magyarországi nyelvvizsgaközpontok követelményeit és típusfeladatait. Meggyőződésem, hogy ár-érték arányban a legjobbak között van, így csak ajánlani tudom. Zita 2012.12.22

 

2013. jan-febr.

Kedves Attila!
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, magas szintű német szaktudásoddal és lelkiismeretes tanítói munkáddal hozzájárultál a sikeres német szakvizsgámhoz.

Hosszas keresgélés után bizton állíthatom, személyében leltem rá a legkomplettebb német
nyelvtanárra, aki szinte garancia volt a sikerre. Attila mindenben rugalmas volt a közös munkánk során. Célirányosan felkészült, s felkészített minden órára, s maximális figyelmet fordított a kéréseimre. Kimagasló szintű német nyelvtani tudással és hatalmas szókinccsel rendelkezik, melyet jól érthető szinten oktat, magyaráz,  s megértet a tanulóval. Profizmusát bizonyítja, hogy képes volt váltani a hagyományos nyelvvizsga felkészítésről, a szakmai (orvosi-gyógyszerészi) szaknyelvre. Türelmes és kitartó volt, mindig nyugtatott, s magabiztosságot sugárzott. Anyanyelvi szintű kiejtése sokat segített a szóbeli vizsgára való felkészítésben, ill. a bonyolult szakszavak kiejtésében. Nyelvtudása németes precízséggel, nyugalommal és szerénységgel párosult.
Kifejezetten tudom ajánlani Attilát, minden német nyelvet tanulni vágyó személynek, aki egy megbízható, megfizethető nyelvtanárra szeretne szert tenni. Bizalommal fordulhat hozzá az is, aki orvosi és gyógyszerészi szaknyelvben szeretne fejlődni.
Üdvözlettel:
Zs Adrienn
SOTE-PhD hallgató (2013.01.14)

Kedves Attila!
Régen szerettem volna már külföldön dolgozni, de a munkák nagy része megkívánja a nyelvtudást.
Hirdetés alapján találtam rá erre a 40 órás német  alap nyelvtanfolyamra, és úgy döntöttem 50 éves fejjel, hogy szükséges elvégezni a tanfolyamot.
A tanfolyam során a Tanár Úrtól tökéletesen  megfontolt átgondolt jól felépített  nyelvtani tudást szereztem.
Ha visszagondolok az eltelt 40 órára, akkor fel tudtam mérni magamon mekkorát fejlődtem a kezdetekhez képest.
Ezúton köszönöm a szakmai fordításokat, és az maximális segítséget, akár, hang akár a fénymásolatok alapján.
Az órákon olyan tudást adott át, ami egyedülálló, mindenkinek csak ajánlani tudom.  Köszönettel:  M. László  Dátum: 2013.01.19

A tanfolyam értékes volt számomra.Szente Tanár Úr tökéletesen megértette velünk a német nyelv alapjait.Szakmai,tanári felkészültsége kiváló. A tanfolyam időtartalma kicsit kevés,a nyelvtani rész elsajátításához épp elegendő.A szókincs fejlesztéséhez önállóan is hozzá kell tenni a tanulást. a mindennapokban. Személyesen köszönöm a lehetőséget és különböző fórumokon ajánlom Szente Tanár Urat,azoknak,akik szeretnének német nyelvet tanulni.

a 40 óra alatt el lehetett sajátítani az alap német nyelv ismeretet .Számomra megfelelő ütemmel haladtunk az órán. Teljes eredményt mindenki számára úgy érhette el,ha tudását folyamatosan bővítette a tanfolyamon kívül is. Eredményesnek érzem a 40 órát. Megfelelő alapot kaptunk.Természetesen a tanfolyamon túl  sem szabad hanyagolni a német nyelvet ,míg nem jutunk ki külföldre. Kint pedig remélem mindenki hasonló jó,vagy még jobb eredményt érhetünk el.

Tisztelettel:K. István   Dátum 2013.01.19

Szép fejlődési ívet leíró gyakorlási időt jártam be Attilával. Már az első alkalommal oldott, fesztelen tanulási környezetet teremtett. Már az első találkozással önbizalmat adott, reménységet a Goethe Zertifikat C1 típusú német felsőfokú nyelvvizsgához. Nem telt el alkalom, hogy ne motivált volna! Ezért volt számomra öröm a vele való együtt tanulás, mert a lelki kulcsra is figyelt, hogy lélekben mindig a legerősebb legyek, és mindig bízzak önmagamban. Attila (kis túlzással) a világ összes német tankönyvével és feladatgyűjteményével rendelkezik otthonában, így azt veszi le neked a polcról, amire éppen szükséged van. Legyen az tesztsor, újságcikk vagy bármi más olvasnivaló. Feszes tempót diktál a haladáshoz – saját érdekedben, hiszen a siker csak energia-befektetéssel valósul meg. Tesztjeidet, fogalmazásaidat mindig kijavítva adja vissza a következő alkalommal, hogy folyamatosan tanulhass a hibáidból. A haladási menetet együtt fogjátok megtervezni, egyéni igényekhez szabottan. Attila precizitásában, türelmében, szaktudásában biztos segítségre lelsz a készülésedhez, a többi a te szorgalmadon, kitartásodon múlik! Ha te is mindent beleadsz, az eredmény egy örömteli nyelvvizsga-bizonyítvány.

 A bizonyítványom hamarosan a minimumot bőven meghaladó százalékkal a kezemben lesz, mert Attilának fontos, hogy ne csak éppenhogy átmenj a nyelvvizsgán, hanem biztos, szép eredménnyel gazdagodjon további tanulmányi és/vagy szakmai életed, önbizalmad!

 Hálás szívvel köszönöm meg Attilának, hogy végig jó kedvvel és készségesen segítő szándékkal kísért végig a felsőfokig elvezető úton:

 M. Kata  magyar nyelv és irodalom/ magyar mint idegen nyelv tanár ( 2013. január 20.)

 

Kedves Attila!
A következőket tudom elmondani a nyelvtanfolyammal kapcsolatban: az oktatás helyszíne, időpontja megfelelő volt, bár néha nehézkes volt parkolóhelyet találni, illetve 6-ig fizetős volt a parkolás.  A tananyaggal nagy léptekkel haladtunk, hogy „minden” beleférjen. Az órán minden kérdésünkre választ kaptunk, gyakoroltunk . A házi feladatokat folyamatosan óráról órára kijavítva visszakaptuk.  A kapott tananyagot otthon könnyen  fel lehetet dolgozni, a nyelvtani részeket a feladatok megoldásával belehetett gyakorolni. Nemcsak a nyelvtan tanulásra, írásra fektettük a hangsúlyt, hanem a hallott szövegértésre is.   Nem jut más az eszembe Attila, mi mindennel elégedettek voltunk.   Puszi Ancsi, Pisti
(2013.jan 24)

Attila, A tanfolyam jó légkörű volt és sokat segített személy szerint nekem. Adott házikat és próbált beszéltetni minket. Ez pozitív. Nagyjából ennyi. Ez az idő kevés volt, ahhoz, hogy véleményt mondjak. Üdvözlettel: Sándor  (2014.jan.25)

Tisztelt Tanár Úr!
Nagyon örülök,hogy részt vehettem az Ön óráin. Megtiszteltetés, ennyire magas színvonalú tudással rendelkező tanártól biztatást kapni.Én aki igazán kezdőnek számítok,az órái alatt megértettem hogyan lehet megtanulni a német nyelvet.Természetesen ez Önnek köszönhető.A tudásának,felkészültségének, türelmének és kedvességének.Persze sokat kell még tanulnom, amihez jó alapokat kaptam Öntől.
Nagyon köszönöm!
Tisztelettel és Üdvözlettel:Szilvia  (2014.jan.25)

Kedves Szente Attila!
A tanfolyammal kapcsolatban csak pozitív dolgokat tudok
felsorolni. Megfelelő mennyiségű és minőségű anyagot kaptam,
az oktatáson fel tudtam venni a ritmust az óra tempójával.
A munkavállaláshoz is nagy mennyiségű szószedetet kaptunk.
Az órákon kiváló minőségű volt az oktatás.

Köszönettel: Nagy Róbert  (2013.jan 26)
Kedves Attila! A német tanfolyammal nagyon meg vagyok elégedve és a Szente Attila Tanár Úr által tartott előadásokat nagyon jól szervezettnek tartom és nagyon sokat segített nekem a nyelvtanulásban a rendkívüli pontos és türelmes előadásai, voltak olyan dolgok több éves nyelvtanulás során amit órákon keresztül nem értettem meg de sikerült megértetnie velem. Mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani! (2013.02.02)

TISZTELT TANAR UR.
ANEMET NYELVTAMFOJAMOT ESAZON MUNKAJAT KIVALORA ERTEKELEM. HAMET TERULETREMEGYEK JOLFOG JONNI. UDVOZLETTEL K. GYORGY
(2013.02.05)

 

 

2 gondolat erről: „Tanulói vélemények 1.

 1. Tisztelt Tanár Úr!
  Ez a 40 óra nekem többet segített a német nyelvtanulásban mit egy korábbi nyelvtanfolyamon a 100 óra. Azt a “jó” eredményt amit a tanfolyam végén sikerült elérni azt a tanár Úrnak is köszönhetem mivel nagyon precízen, alaposan és célratörően adta le a tananyagot.Kedvet kaptam a német nyelv tanulásához. Mindenkinek csak ajánlani tudom aki rövid időn belül akar egy kis német nyelvtudást elsajátítani.
  Tisztelettel: S. Lajos (2031.11.25)

 2. A gimnáziumban németül tanultam és érettségiztem, utána kimaradt kb. 20 év. A helyzet úgy hozta, hogy a nyelvtudásom igazolására papírra volt szükségem. Szente Attila a nyelvvizsgára való felkészülésben segített nekem. Rövid idő alatt (3 hét) végig vettük a feladattípusokat, gyakoroltuk a társalgást ill. a hallott szövegértést, majd arra biztatott, hogy ne várjak tovább, meg kell próbálni. Igaza volt! Sikeres TELC B2-es nyelvvizsgát tettem (bőven a minimum szint felett).
  Miért érdemes Őt választani? Kedves, barátságos nagyon segítőkész, az órák stresszmentesek. Minden vizsgatípust ismer, tudja, hogyan kell célzottan felkészülni rá és ezt kéri számon. Ami meglepetés a vizsgán ért: könnyebbek voltak a feladatok, mint amire számítottam és végül több pontot szereztem, mint a gyakorlások során.
  A vizsga lebonyolítása profi módon történt: időre, pontosan; a feladatlapok értékelése meglátásom szerint korrekt volt.

  2014.04.25.

Vélemény, hozzászólás?