Tanulói vélemények 2.

2013. február

Küldöm a tanári minősítést, amit kértél

2012. júliusában kb. 15 perces internetes német tanár keresés után kiválasztottam 3 lehetséges tanárjelöltet, majd elsőként tárcsáztam Szente Attila számát. Miután beszéltünk, nem is hívtam fel a másik két kiválasztottat… Az erős középfokú  – bár a mindennapi munkában használatos – nyelvtudásomat szerettem volna feljavítani, kíváncsi voltam, hogy a tudásom eléri-e a felsőfokú szintet. Most, alig 5 hónap múlva, egy sikeres Rigó utcai felsőfokú írásbeli nyelvvizsga birtokosa vagyok (amit szinte még el sem hiszek), a szóbeli rész áprilisban lesz esedékes. Bátran állíthatom, hogy eddigi – nem kevés – német tanárom közül messze magasan Szente Attilát  találtam a legjobbnak, nagyon felkészült, nagyon alapos, nagyon lekiismeretes, hihetetlen mennyiségű szakirodalommal rendelkezik. Minden nyelvvizsgatípust, nyelvvizsgafeladatot kiválóan ismer, a diákok igényeihez maximálisan alkalmazkodik. Azt gondolom, hogy az a fajta tanár, aki kihozza minden diákjából a maximumot. A házi feladataimat mindig időben visszakaptam kijavítva, nem vásároltat meg a diákkal sok felesleges nyelvkönyvet, viszont jó érzékkel választja ki, hogy mi az, amiért érdemes pénzt adni. Rengeteg energiát fektet a tanításba, és kemény munkát vár el a diákjaitól is, de aki nyelvet tanul, tudnia kell, hogy enélkül úgysem megy. És… nem utolsó sorban minden órán kapok kávét sőt sütit is, ha van, szóval a hangulat is nagyon jó, családias.  Kurz und gut: emberileg és szakmailag 10/10.

(2013.02.10)

Ne haragudj , hogy csak most írok. Sikerült állást találnom és januárban az

interjúk, most pedig a munka tölti ki időm nagy részét, és amíg nem volt biztos

az állás, nem is tudtam hogy tudom majd tervezni a németet. Most már tudom, és

mivel sajnos a munka elég leterhelő, ráadásul túlóra nélkül is 17:30-kor végzek

és emellett végzem a Mérlegképes könyvelői tanfolyamot a közeljövőben biztos,

hogy nem tudok időt és energiát szakítani a német tanulásra. A jövőben azonban

mindenképpen ott lebeg. ha elvégeztem a mérlegképest és a munkát is megszoktam

már a terveim között szerepel, hogy újra elkezdjem.

Nagyon köszönöm az eddigi segítséged, rengeteget fejlődtem az alatt az idő

alatt amíg tanítottál. Emellett nem csak a tárgyi tudást, hanem az órák során

tanúsított kedvességedet is köszönöm.

Kívánok neked sok sikert a munkában, sok szorgalmas diákot, akik megbecsülik a

munkádat, mert nagyon ritka kincs az a tudás amit te adni tudsz nekik/nekünk.

A mielőbbi viszont látásra:)

Zoli (2013.02.13)

Pucsok Ágnes vagyok és Szente Attila német tanárral készültem a szóbeli alapfokú német nyelvvizsgámra. 15 szóbeli vizsgát néztünk át óráról órára. Időközben, ami nyelvtan nem ment azt átnéztük és megbeszéltük, hogyan a helyes. Házi feladatként készültem fel mindíg a következő “vizsgára”. A nyelvvizsgám sikeres volt, 150 pontból 115 pontot sikerült elérnem. Attila nagyon jó, türelmes és reálisan oktató tanár. Ha hibáztam, akkor kijavított és semmiről sem feledkezett meg. Hálás vagyok neki, hogy megtanított- mégha csak alapfokon/2013.02.14/

Kedves Tanár Úr!

Köszönöm a jókívánságokat, remélem, hogy megtalálom a számításaimat.ocsánat a késésért, de csak most volt időm válaszolni.

Az oktatás jó volt, a 40 óra nekem aki igazából a nulláról kezdte arra volt

elég hogy legyen valami folgalmam a német nyelvről, de így is fölűl múlta a

várakozásomat.

Ami a vizsgán volt az bárhol bármikor el tudom mondani, tudok beszéllgetést

kezeményezni és egyszerűbb kérdésekre válaszolni.

Tudom, hogy ez csak nagyon az alap de indulásnak nekem tökéletes és megfelelő

volt.

Az órák érthetőek és lényegretörőek voltak./2013.02.17/

Ajánlás: Szente Attila némettanárt mindenkinek ajánlom, aki eredményesen vagy csak kedvtelésből meg szeretne tanulni németül.

Teljesen kezdő szintről 2 hónap alatt Attila olyan sikeresen felkészített az alapfokú nyelvvizsgára, hogy 90 százalékon felüli eredményt értem el.

Véleményem szerint, Attila egy végtelenül türelmes és segítőkész tanár, ami számomra nagyon sokat jelentett a nyelvvizsgára való felkészülésnél. Őt egy olyan tanárnak ismertem meg, aki sokkal többet dicsér, mint kritizál. Továbbá, nyugodt, kiegyensúlyozott és következetes. Kiváló szakmai felkészültsége ellenére folyamatosan képzi magát.

Mindig azt hittem, hogy egy német órának unalmasnak kell lennie, de e helyett családias légkör és egy végtelenül türelmes tanár várt rám. Az órák mindig érdekesek, vidámak és személyre szabottak voltak.

Azzal, hogy bízott bennem, növelte a magabiztosságomat és segítségével 2 hónap után már társalgási szinten beszéltem németül. Sose gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan és alaposan el tudom sajátítani a német nyelvet.

Szente Attila némettanárral nagyon meg voltam elégedve, és mindenkinek szívből ajánlom.

Matolcsy Kinga/2013.02.19/

2013. április

Két hónappal a nyelvvizsga előtt kezdtem el Szente Attilánál a készülést egy mondhatni nem túl biztos lábakon álló A2-es szinttel. Amit nagy nehezen a magyar közoktatásnak „hála” tizenkét év alatt „sikerült” összeszednem, úgyhogy részemről kisebb volt a lelkesedés az elején s puszta álomkép volt a nyelvvizsga. Azonban ezt a lanyhult lelkesedést a Tanár úr már az első alkalmakkor felpörgette. Habár a hatalmas mennyiségű kiegészítő anyag biztosítása első látásra ijesztőnek tűnt, hasznos volt és csak hálálkodni tudok érte. Az órák, mindig összeszedett ütembe haladtak: hol nyelvtan, hol hanganyag, hol beszédkészség fejlesztése. Egyszóval mindenre kitértünk ami a nyelvvizsgára kellhet. Sokkal inkább pedagógus, mint tanár. Habár a kettőt egy lapon szokás emlegetni, még is a felkészültségéhez párosuló figyelmessége és kedvessége kiemeli tanárok közül.

A két hónap végén sikeresen tettem le B2-es szinten a TELC nyelvvizsgát. s nem pusztán megtanultam a nyelvet bizonyos szinten és nem csak felkészültem a vizsgára, hanem a Tanár úr lelkesedése magával ragadt és mondhatni meg is szerettem a nyelvet.

Csodát senki se tud tenni, de ha némi elszántság van az emberben Szente Attila lehet a legjobb választás nyelvvizsga felkészülésre, nyelvtanulásra !

J. András /2013.04.01./

Ami a tanfolyamot és a tanári munkát illeti, nagyon meg vagyok elégedve,attol függetlenül,hogy elég sokat hiányoztam.

Viszont tudom és érzem,hogy amit Öntől kaptam az segítség lesz az előre lépésben a nyelvtanulás terén!

Köszönöm !!!

Üdvözlettel Szabó László /2013.04.05/

TISZTELT TANÁR ÚR!

AZ ÓRÁKAT NAGYON ÉLVEZTEM,A TÉMÁK AMIKET VETTÜNK NAGYON ALAPOSAK VOLTAK ÉS MÉG A NYELVTANRA IS JUTOTT IDŐ.CSAK SAJNOS 40 ÓRA ALATT NEM LEHET MINDENT MEGTANULNI.SZERINTEM ÚGY 120 ÓRA ALATT LEHETNE EGY NORMÁL ALAPSZÓKINCSET-NYELVTANI BIZTONSÁGOT MEGSZEREZNI,BEGYAKOROLNI.NEKEM SZEMÉLY SZERINT A RÉGI TUDÁS FELELEVENÍTÉSÉRE-HELYRETÉTELÉRE NAGYON MEGFELELT.NEM TUDOM,HOGY AMÍG AZ EMBER NEM TALÁL BIZTOS MUNKAHELYET MAGÁNAK KÜLFÖLDÖN  ,ADDIG JÓ VOLNA  MÉG  1-2 TÉMÁT VALAMILYEN FORMÁBAN KIELEMEZNI,NYELVI SZABÁLYOKAT ELSAJÁTÍTANI. TISZTELETTEL KOVÁCS GÁBOR 2012.04.07

Tisztelt Tanár Úr!

Őn mint ember, és mint Tanár  lelkiismeretes, becsuletes, stb….  Csak jót tudok mondani.

a tanfolyamról annyit hogy szerintem rovid, s így több dologba csak felszinesen tudunk belemenni. Szerintem lehetne hosszabb is a felkészítő. Mondjuk 20 hetes.

Tanári munka  kítűnö, célratörő, de az idő rovidsége miatt sajnos csak feluletes a dolog.

Minden elismerésem a Tanár Úrnak, s  csak hálával tartozom Önnek!   Ritka az ilyen lelkiismeretes Tanár.

Koszonom szépen a segítséget  s remélem lesz még tovább lehetőség tanulnom  Öntöl.

Minden jót kívánok

TIMI 2013.04.07

Véleményem az oktatásról 100% pozitív.

Nagyon lelkiismeretes és segítőkész türelmes tanárt ismerhettem meg.

A tanterem is a célnak megfelel. (Nosztalgia:) Olyan mint amikor régen iskolába jártam)

Teljesen jó és tiszta a tanterem.

Rácz Lászlóról a véleményem közvetlen segítőkész és igyekszik mindenki kérdésére válaszolni munka ügyben és a leghamarabb megtalálni a legmegfelelőbb munkahelyet.

Mindenkinek csak ajánlani tudom az ügynökséget.2013.04.07

Az internetet böngésztem külföldi állás ajánlatokat keresgélve német nyelvterületre, amikor az egyik hirdetés utolsó része felkeltette figyelmemet.” csak nyelvtudással, vagy: igény esetén, Max. 15 fős csoportjainkban, 6 hét alatt, Budapesten, intenzív tanfolyamon, felkészítjük szakmai nyelvismeretből. „ Mivel már dolgoztam külföldön, de német nyelvtudásom elég gyatra volt, ezért úgy gondoltam próbálok javítani rajta. Jelentkezésem után kerültem Szente Attila Tanár Úr tanulói közé. 40 órás tanfolyam alatt minden segítséget megkaptunk egyéni tudásszintünk magasabb nívóra emeléséhez. Előre elkészített feladatlapok, hanganyagok, tesztek garmadát biztosította.  Itt szeretném megemlíteni, hogy Műszaki Kisszótár és Társalgási Zsebkönyv a megjelenés pillanatában már birtokunkban volt.

Tanár Úr személye, az órák színvonalas lebonyolítása, kimagasló szakmai és emberséges hozzáállásról tanúskodott. A német nyelv elsajátításának sikerhez természetesen az otthoni felkészülés is nélkülözhetetlen, azonban a tanfolyam által biztosított lehetőség páratlan. Köszönöm Tanár Úr lelkiismeretes, segítőkész közreműködését, további munkájához sok sikert kívánok.2013.04.08.

Több tanfolyamon és képzésen vettem részt , így van összehasonlítási alapom.

A Tanárúr előadásai , érdekesek , kimerítőek .

Színvonala magas fokú. Meglepődtem amikor a 23-óra 45-perkor elküldött anyagot 5-perc múlva kijavítva visszakaptam .

A tanfolyammal teljes mértékben megvagyok elégedve .

Üdv Borsos Márton.2013.04.08.

Üdvözlöm

Én nem ismeretlenül választottam Szenet Attila tanár urat német nyelvtanulás céljából,most sem csalódtam benne ugyan olyan lelkiismeretes  és alapos volt a tanfolyamon mint mikor magán órára jártam hozzá . Ezúton is szeretném megköszöni  a lelkiismeretes munkáját és pozitív hozzá állását,úgy érzem minden kérdésünkre és kérésünkre maradéktalanul megkaptuk a választ és segítséget,hogy a német nyelvtudás alapjait elsajátítsuk akár szókincsről,vagy  nyelvtanról beszélünk  (az én szakmám által használt szavak kifejezések is,pedig ha jól tudom én voltam az első pék)

A helyszín szerintem megfelelt a célnak,mivel egy iskolába jártunk tanulni,talán az asztalok és székek mérete volt kicsit kényelmetlen (mondom én aki igen csak kinőtte az iskola padot a magam 190+ cm-el.. 🙂  ) de filing kárpótolja az embert egy igazi retro érzés mint mikor kisiskolásként iskolába jártam.

Magyari Gyula

2013 04 09

Tisztelt Szente úr!

A januárban végzett csoport létszámát növeltem. A tanfolyam során megtapasztaltam hogy vannak még türelmes segítőkész nyelvtanárok. Köszönöm a sok információt amit az ön lelkes pedagógiájának hála, befogadtam. Most jöttem haza Svájcból és hasznát vettem az általuk beszélt, vicces német közegben is az ön óráin eltöltött időnek. A továbbiakban sok sikert és jó egészséget,na meg sok türelmet kívánok, tisztelettel! Szűcs Sándor.201304.10.

Kedves Attila!

Köszönöm én nagyon jól éreztem magam a csoportban és úgy gondolom a oktatás is megfelelő volt!

Bár intenzív de a célnak pont megfelelő volt a képzés.

Üdvözlettel: Schütt László 2013.04.10.

Kedves Attila!

Nagyon szépen köszönöm a kedvességét, megértését és egyben bocsánatot kérek ha megsértettem, a német nyelvet utáló, ledegradáló kijelentésem amivel megsérthettem. Ez nem Önnek szólt, de mivel tudom és látom, hogy Ön is szinte imádja amit csinál, akár csak én a francia,-spanyol.-török nyelvet, így fájó lehetett hallani ha néha helytelenül és rossz helyen /a csoport előtt/ mondtam meg a véleményem.

Most, hogy megkedveltette velem a német nyelvet, így más értelmet kapott, még a kinti munkavállalás és a kimenetel is.

Én nagyon nagyra tartom Önt, és azon leszek, hogy minél többen magas szinten is elismerjék az Ön szakmai tudását és emberi hozzáállását.

Őszinte köszönettel és

Tisztelettel:

Uribe-Alvial Gabriella 2013.04,10

Kedves Attila!

Köszönöm szépen a sikeres vizsgára való felkészítést, az önzetlen utánjárást a vizsgával kapcsolatos kérdésekben.

Tanár úrban egy türelmes, segítőkész, lelkiismeretes embert ismertem meg.

Nála az órák mindig érdekesek, vidámak, személyre szabottak és közvetlenek.

Aki szeretne úgy nyelvet tanulni, hogy a nyelvtanulás ne kínlódás legyen, hanem egy kellemes időtöltés azoknak bátran ajánlom Attilát.

Még egyszer köszönöm a lelkiismeretes felkészítést.

Üdv.: Szalai Balázs 2013.04.24

Szente Attila segített nekem a középfokú német gazdasági nyelvvizsgát letenni. Attila minden alkalommal nagyon felkészülten fogadott, az órák jól strukturáltak voltak. Már az első alkalommal megbeszéltük a tanulás ütemtervét, amihez tartottuk is magunkat. Minden órára készült nekem rengeteg fénymásolattal, amelyek az otthoni tanulásomhoz nyújtottak nagy segítséget. A nyelvvizsga letételéhez szükséges témákhoz nagyon sok anyagot kaptam tőle, amelyekből sikeresen fel tudtam készülni. Nekem nagyon sokat segített, hogy minden órán hallgattunk németül szövegeket, így erre – az amúgy a diákok által eléggé elhanyagolt készségfeladatra- is fel tudtam készülni. Az órák igazán hasznosan teltek, hiszen olyan feladatok gyakoroltunk, amelyeket egyedül nem tudtam volna. Minden órára kaptam írásbeli feladatokat, amelyeket otthon megcsináltam és a következő órán csak kijavítottuk, értékeltük, így tényleg nem pazaroltunk el időt.

Attila nagyon lelkiismeretes és segítőkész tanár, bátran lehet tőle kérdezni, ha valamit nem értünk, szívesen elmagyarázza akár századszorra is. Az órák jó hangulatban telnek nála, az ember nem érzi magát feszélyezve. Az órákon sok szóbeli gyakorlat is van, így azok tényleg minden készségre kiterjednek.

Attilához körülbelül fél évig jártam heti egyszer, és teljesen felkészülten tudtam elmenni nyelvvizsgázni, amit szerencsére sikeresen le tudtam tenni. Ehhez az eredményhez Attila nagyon nagy százalékban járult hozzá, amit köszönök neki, és bátran ajánlom bárkinek, hogy aki szeretne németül tanulni és eléggé motivált hozzá, válassza Attilát. 2013.04.29

Értékelés:

A januári sikeres Rigó utcai felsőfokú írásbeli után, eljött az áprilisi szóbeli ideje: és ez is sikerült elsőre!:-) Az kell mondjam, hogy aki  Attila óráira tényleg lekiismeretesen és alaposan felkészül, meg tudja csinálni a hihetetlen mennyiségű házifeladatot, majd a “beszélgetős” órákra is készül témákkal, szókinccsel és helyt tud állni, annak nincs félnivalója még a híres-hírhedt nagyon szigorú Rigó utcai vizsgáztatóktól sem.

Nagy örömömben most nem jut eszembe negatív bírálat, talán csak a rengeteg házifeladat és a magas elvárások, (bár engem ez csak inspirált) de ezek mind szükségesek ahhoz, hogy elérjük a kívánt célt.

Mindenkinek sok sikert kívánok a nyelvtanulásához és nyelvvizsgájához, és ne hagyjátok abba a sikeres vizsgák után sem…én sem fogom, szeptemberben cél a szakmai felsőfokú!

Üdv:

Veronika 2013.04.30.

2013. május

Kedves Attila!

Megerkezett a viszgaeredmenyem.

Szobeli 100 %

Irasbeli 100 %

Hören,lesen: 45 pontbol 43 pontot ertem el.

Jo sokaig kellett varni az eredmenyre,de lenyeg, hogy sikerult

Koszonom szepen a felkeszitest.

Jelentkezem, ha tudok ujra Attilatol nemet orakat venni.

Udv.,

Aniko 2013.05.03

Tanári értékelés

2013 január végén kezdtem Szente Attilához járni, az interneten találtam meg, és mivel én is a 11. kerületben lakom, megkerestem. Középfokú komplex nyelvvizsga volt a célom, amelyet egy ECL 2013 áprilisi nyelvvizsgával sikerült megszereznem. Nagyon lelkiismeretes tanár, ezer meg ezer anyagot kaptam tőle. Szinte a nulláról indultam, de a sok-sok feladat és tanulás elegendőnek bizonyult. Attila mindig pontos és rugalmas volt az én időbeosztásomhoz is, lelkiismeretesen várt minden egyes alkalommal.

Eredendően a TELC nyelvvizsgára készültünk, viszont én elmentem az ECL és BME egynyelvű középfokú német nyelvvizsgákra is, mert nagyon fontos volt a bizonyítvány megszerzése, így nem mertem kockáztatni. Véleményem szerint a TELC a legnehezebb és több helyről is hallottam, tapasztaltam, hogy nyelvvizsgán rossz minőségű a felvétel a magnó állapota miatt. Az ECL és BME egynyelvű nyelvvizsga jóval könnyebb volt, mint a TELC, mert kevesebb feladat van, és az ECL és BME nyelvvizsga is engedi a szótárhasználatot levélnél, sőt, a BME még az olvasásértésnél is. Az ECL-nél jó volt a hallásértés minősége, a BME-n visszhangzott, de még mindig jobb volt, mint a TELC. Továbbá a TELC-nél sokkal nehezebb maga a hallásértés, mint a többinél.

Úgy gondolom, Attila akármelyikre fel tud készíteni, mert minden nyelvvizsgához, nem csak a fentiekhez rengeteg anyaggal rendelkezik, és ha tanul az ember, akkor biztos sikeres lesz az eredmény! Köszönöm a felkészítést és a lelkiismeretes munkát, tényleg mindenkinek ajánlani tudom,nagyon jó német tanár!    2013.05.25

Tanulói vélemény

Attiláról az interneten olvastam és mikor megkerestem egy olyan tanárra volt szükségem, aki pontosan tudja a különböző nyelvvizsgatípusok feladatait, mert nekem sajnos ebben nem volt tapasztalatom. Azt gondoltam, hogy a gazdasági szaknyelvvizsgák közül összességében talán a Zöld Út az, amit érdemesebb lenne választani, de mikor első alkalommal mentem Attilához, ő rögtön a Corvinus Gazdasági Szaknyelvvizsgát ajánlotta és már az első beszélgetés során az éreztem, hogy érdemes Rá hallgatni. El is kezdtük a felkészülést, ami nagyon célorientált volt, ami alatt a rengeteg beszédet, hangzó anyagokat és írásbeli feladatsorokat értem. Ami engem a leginkább meglepett, hogy Attila azt is tudta, hogy egy szóbeli nyelvvizsgánál pontosan mire kérdezhetnek rá, mik azok a konkrét szituációs feladatok, amik szóba jöhetnek, valamint, hogy a magyarról németre való fordításnál mik azok a szavak, szószerkezetek, amiket érdemes használni. Ő nem csak a legfontosabb dolgokat mondja el, hanem a részletekre is mindig odafigyel, a szóbeli felkészítésnél tudta, hogy a témákon belül mik azok a fontos információk, aktualitások, amiket mindenképp tudni kell. Amikor első alkalommal mérte fel Attila a beszédkészségemet, bevallom kicsit szégyelltem magam, mert szinte meg sem bírtam szólalni németül. Alig két hónap felkészülési időm volt a nyelvvizsgáig és egy intenzív (heti 2X másfél óra) felkészülés mellett már egy hónap után sokkal magabiztosabban beszéltem németül és ezt a nyelvvizsga eredménye is mutatja, hiszen 71%-os szóbeli nyelvvizsgám lett!! Amit meg külön köszönök Attilának, hogy rábeszélt a Corvinus nyelvvizsgára, mert ott tényleg mindenkivel nagyon korrektek voltak a tanárok, a berendezések nagyon modernek, a hallás utáni szövegértésnél nincsenek recsegő-ropogó, alig érthető magnók, hanem stereo hangzás, ami által biztosan meg lehet érteni a szöveget. A szóbeli résznél pedig volt egy tanár, aki több alkalommal is kijött a teremből, hogy a stresszes hangulatot egy-két jó tanáccsal oldja. A vizsgát követően pedig azonnal elmondták az eredményeket, aki kérte, annak személyesen is adtak visszacsatolást. Szóval nekem nagyon pozitív élmény volt a nyelvvizsga és aki biztosan fel szeretne rá készülni, vagy csak fel szeretné frissíteni a nyelvtudását az mindenképpen keresse fel ezt a remek tanárt, hiszen Attilára nem csak szakmailag, hanem emberileg is fel lehet nézni, nagyon lelkiismeretes, a diákjai sorsával törődő ember. Amikor megyek mindig családias hangulat fogad, amit külön szeretek! Szóval, aki tényleg szeretne megtanulni németül, az ne habozzon, hanem keresse fel Attilát!!

2013. május 31. Keresztes Laura

2013. júni-július

nagy A szerénység mögött igen tudás rejtőzik. Én aki több nyelvet is beszélek, /számomra a német nyelv megtanulhatatlannak számított/, és az élet úgy hozta, hogy mégis meg kell vele birkóznom. Ez nagyon gyorsan szerethető nyelvvé vált, ahogy Attila felkészültsége, odafigyelése, kedves,türelmes és mosolygós természete ezt számomra lehetővé tette,/még este későn is fáradhatatlan/. Mindig mindenre,mindenkire van ideje és soha nem csúszik ki az időből. Pedig biztos vagyok benne, hogy nem csak mi, egész napi munka után megyünk iskolába, hanem Ő is tanítani. Én csak ajánlani tudom és fogom, mert sok nyelvtanárt ismerek, én is tanítottam, de Ő tudásánál és természeténél fogva mindenkit felülmúl. További sok sikert, jó egészséget. Gabriella 2013.06.01.

Szente Attila elérhetőségére februárban bukkantam rá rövid internetes keresgélést követően. Már a leírás alapján is szimpatikus volt számomra, és az is nyilvánvalónak tűnt, hogy rendkívül tapasztalt nyelvtanárról van szó. Miután személyesen is találkoztunk, ez utóbbiak még inkább megerősítést nyertek.

A diplomához gazdasági szaknyelvvizsgára volt szükségem, és bár évekkel korábbról már rendelkeztem egy hagyományos középfokúval, az idő rövidsége és a számtalan egyéb teendő miatt nem igazán hittem benne, hogy májusig sikerülhet kellően felkészülni. Attila segítségével azonban elsőre abszolváltam a corvinusos Oeconom nyelvvizsgát, amit szintén Ő ajánlott, és amivel maximálisan meg voltam elégedve. Az oktatás heti egy alkalmat jelentett, ahol célirányosan, külön-külön felkészültünk az írásbeli és a szóbeli vizsgarészek összes feladattípusából, továbbá szinte minden óra elején gyakoroltuk a hallásértést is. Ezen felül Attila számtalan segédanyaggal állt a rendelkezésemre, valamint hasznos tanácsokat adott a kommentár megírásával és a szóbeli rész témaköreivel kapcsolatban is, nagyban megkönnyítve ezzel a munkámat. Ha valamilyen oknál fogva esetleg nem bizonyult jónak a megszokott, állandó időpont, Attila mindig nagyon rugalmas volt, így kivétel nélkül sikerült más alternatívát találni a következő óra időpontját illetően.

Mindent összevetve nagy-nagy köszönettel tartozom az eredményes felkészítésért, Attilát pedig mindenkinek csak ajánlani tudom. Keressé(te)k bátran, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni! Háda Zoltán  2013.06.13

Kedves Attila!

Köszönöm szépen a Telc B2 vizsgára való felkészítést. Több év kihagyás után kezdtem újra a német nyelv tanulását, melyhez Attila minden segítséget megadott. Az órák logikus felépítésűek és az igényeimhez igazítottak voltak. Rengeteg házi feladatot adott, amit ő ugyanennyi munkával ki is javít az utolsó hibáig. Minden órán türelmes, lelkes, fáradhatatlan volt, pedig nemegyszer éjfél után is kaptam tőle segédanyagot. Az összes nyelvvizsgához hatalmas mennyiségű anyag áll rendelkezésére, ami némettel kapcsolatos, neki megvan. Bármelyik könyvesbolt megirigyelheti gyűjteményét. Ha rajta múlna minden ember beszélne németül. Ugyanolyan izgalommal várja a vizsga eredményét, mint diákjai és talán még jobban is örül a sikernek.

A külföldi munkához elengedhetetlen  műszaki szaknyelv elsajátításában is számítok segítségére.

Minden nyelvtanulónak bátran ajánlom Attila óráit.

Üdözlettel Tamás 2013.06.18

Ajánlás

Másfél-két hónap nem sok idő, főleg ha az ember célja a gazdasági középfok megszerzése német nyelvből. Bár rendelkeztem német nyelvvizsgával, az évek alatt nem használt tudás igencsak megkopott. Főleg a szűkös időre való tekintettel –félve, reménykedve- hívtam fel Attilát. A honlapon leírtak meggyőztek arról, hogy talán Attila segítségével mégis van esély. Volt, és a másfél-két hónap intenzív közös munka meghozta az eredményt, sikeres gazdasági középfokot szereztem. Erről a két hónapról szeretném megosztani véleményemet.

A lakásban körülnézve egyből szembetűnt az a hatalmas, évtizedek lelkiismeretes gyűjtőmunkájaként összeállt nyelvi könyvtár, amivel Attila rendelkezik. Nem túlzás, minden könyvespolc roskadozik már a könyvektől. Ezek egyrészt megelőlegezték azt a hatalmas német nyelv iránti szeretetet mely Attilából folyamatosan sugárzik, másrészt biztos voltam benne hogy az igényeimnek leginkább megfelelő irodalomból tudok tanulni. Akár szakmák nyelvi specialitásai, akár a nyelvvizsgák egyedi követelményeinek megfelelő feladatok azonnal rendelkezésre álltak. És ez az élmény nagyon megnyugtató volt, amit tovább erősített Attila maximális embersége, hajlandósága a közös küzdésre akkor, ha a tanulóban is látja az elhivatottságot.

Az első közös óránk beszélgetéssel kezdődött, ahol Attila képet kapott nyelvi tudásomról, és az első közös feladatokon keresztül azonnal kiderítette hol vannak, lehetnek hiányosságok. Esetemben főleg a magnóhallgatás vizsgarész volt gyengébb, melyet jeleztem is, Attila ennek figyelembe vételével súlyozta az órákat, nem hanyagolva el a nyelvtant. Mindent összevetve úgy gondolom, minden alkalom produktív volt, és a fejlődést szolgálta.

Külön elismerésre méltó az a hozzáállás, ahogy a különböző élethelyzeteket kezelte Attila. Mivel számomra a (egyik) cél a diploma megszerzése volt, és a munkaerőpiacon való jobb érvényesülés, mindig kaptam szabad időpontot, és tapasztaltam rugalmasságotÍ

Utolsó bekezdésben nem is inkább a nyelvtanulásról, hanem magáról a nyelvvizsgáról szeretnék pár tapasztalatot megosztani. Okulására a próbálkozóknak. Én magam a Zöld Út vizsgarendszerben futottam neki a dolognak. És sajnos szereztem bizonyos negatív tapasztalatokat is. A részfeladatok pontozása, úgy gondolom, nem feltétlenül tükrözték a valós nyelvtudásomat. És ebben a szóbeli és írásbeli részt is bele értem. Bízom benne, hogy a nyelvvizsgára készülők mérlegelik lehetőségeiket, és alapos döntést hoznak, hova jelentkeznek. Természetesen levizsgázni abszolút nem lehetetlen, nekem is sikerült.

Öszefoglalva Attilában hatalmas lelkesedét és együttműködést tapasztaltam meg szakmájában és emberségében is különleges ember. Ajánlom.Mészáros Zoltán:2013.06.19Merszaros.zoltan.gabor@gmail.com 2013.06.19

Tisztelt Tanár Ur!

Nagyon szépen köszönöm Őnnek ezt a rengeteg odafigyelést és törödést amit őntöl kaptam! Nagyon sokoldalu és részletes tananyagot adott le ezalatt 40-orában! Bizton merem állitani hogy a tanár ur miatt értettem meg az alapvető Német nyelvet!A többiek nevében is irom ezeket a sorokat! Őn egy nagyon jo és felkészült Tanár,kivánok önnek sok tanulot és jo egészséget!   Üdvözlettel Kemecsei László 2013.06.20

Én teljesen meg voltam elégedve Szente Attila tanár úrral,nyugodtan,értelmesen magyaráz és érthetően adja le az anyagokat,én legalább is szépen tudtam követni és értelmezni az elhangzottakat,amit esetleg mégsem ,azt nyugodtan meg lehet kérdezni,mert mindig nyugodtan és rendesen válaszol,sosem volt flegma,lekezelő vagy türelmetlen,viszont mindig készséggel segít,ha probléma akad,amit a szűkös idő alatt meg lehet tanítani,azt mint tanár maximálisan teljesíti,de természetesen csodát nem lehet várni csak tőle,az alapok eredményes elsajátításához sokat kell tanulni amihez viszont a tanár úr részéről minden feltétel adott! 2013.06.26

Kedves Tanár Úr! Köszönöm szépen a tanítást,nagyon megvoltam elégedve.Üdvözlettel:Frankné Tünde.2013.06.27

A diplomámhoz az angol nyelven kívül szükséges volt még egy nyelvvizsga, a német nyelvet választottam. Teljesen a nulláról, önállóan kezdtem tanulni, azonban már a nyelvtani rész is érthetetlennek, nehéznek bizonyult!Be kellett látnom, hogy egyedül nem megy…szerencsére az interneten rátaláltam Attila honlapjára, amelyet nagyon bizalomgerjesztőnek találtam! Attila párban fogadott, mivel akadt másik olyan hallgató, aki hozzám hasonló cipőben járt, így célunk közös volt.

Az órák tematikája személyre- és nyelvvizsgára, tehát maximálisan ránk szabott volt, lehetővé téve a minél gyorsabb és minél eredményesebb tanulást. A tanítási módszerévelnagyon elégedett voltam, az alapoktól haladtunk a bonyolultabb részek felé, olyan dolgokat értettem meg, amelyeket azelőtt soha!Attilának rengeteg könyve van, amelyekből az adott témakör kiegészítéseként fénymásolatokat biztosít a nyelv minél magasabb szintű, minél teljesebb elsajátítása érdekében. Minden alkalommal házi feladatokat kaptunk, ezeket kijavítja és értékeli, mindezt szinte azonnal akár e-mailben is!A levél- és szóbeli résztközösen felállított stratégia alapján gyakoroltuk, és mivel párban voltunk, a szóbeli gyakorlásával megteremtettük a vizsga szituációt, és Attila mint kívülálló, értékelt minket.

Attila ideális pedagógus, hiszen kedves és türelmes, bármikor elakadtunk, a kritikus anyagrészt újra és újra átvettük,időt és energiát nem sajnálva! Végiglelkiismeretesen állt hozzánk ésmaximális figyelemmel kísért minket, sőt, ha elbizonytalanodtunk és kétségbeestünk, mindig biztatott és motivált bennünket! Ezért mindig szívesen mentem a hangulatos és önbizalmat adó órákra, ahonnan lelkesen távozhattam, mindemellett a családja is kedves! A nyelvet, amelytől szenvedtem, végül megszerettem! Ezért meggyőződésem, hogy egy tanáron nagyon sok múlik,különösen, ha minden tekintetben felkészült, megbízható, és – nem utolsósorban – megfizethető!Sok ilyen tanárra lenne igény! Így határozottan ajánlom mindenkinek, bármely célból, bármely szinten! 2013.7,10

Meg voltam/vagyok elégedve a munkájával.Segítőkész és türelmes volt hozzánk, hozzám az órák alatt. Amiben szükségünk volt segített ahogy ideje engedte, s bőséges információval, tananyaggal állt rendelkezésünkre.

Órái kellemes hangulatban baráti környezetben teltek.

Köszönöm a felkészítést, sok hasznát veszem a mai napig az ott tanultaknak.Üdvözlettel: Laczkó Ferenc

2013..07.15

2013. aug

Orvos vagyok, egyetemi docens. (Ekezet nincs a gepemen, ugyhogy elnezest a helyesirasi hibakert elore is.) Attila pontosan egy eve kezdett el engem tanitani 2012 augusztusban. Nulla tudassal indultam es mult heten (2013 augusztus) tettem le a nemet approbatios vizsgat ahol fel orat kellett folyamatossan nemetul az antikoagulans terápiaról beszélnem. Szakmailag nem jelent ez gondot, de nem gondoltam volna egy evvel ezelott, hogy mindezt nemetül elö fogom tudni adni. Nem mondhatom, hogy könnyu evem volt TELC B2 vizsgat es approbatiot lerakni 1 ev alatt, munka mellett teljesen kezdö szintröl indulva. Lenyeg az, hogy Attila nem ijedt meg, csupan biztatott, hogy ez megoldhato. Nagy mennyiseget kellett naprol napra atvenni, de meggyozodesem, hogy ezt nem lehet mashogy csinalni. Tanulj tino, okor lesz beloled! Felre teve a humort, nagyon tudatossan naprol napra iranyitott es terelte a munkakat a megfelelo folyamban. Rengeteg gyakorlatot vegeztunk a TELC B2 re es eleg nagy vizsgarutinra tettem szert mire eles menetre került a sor. Attila meg talan nalam is jobban akarta ezt a vizsgat. Harmadjara sikerult a TELC B2, de mint utolagosan kiderult mar elso alkalommal meg kellett volna kapnom, mert nem kelloen szamoltak a ponotokat. Minden egyes bukdacsolas utan szegyeltem magam, mert nem Attila alapos felkeszitesevel volt a gond. Szegeny szinte szivrohamot kergette az osszes vizsga környeken, jobban izgult mint en! Amikor vegre Berlinben sikerult, mert a Budapesti kozpontbol elegem lett, 3 soros felkialtojelet küldött örömében. Tudom, hogy tiszta szivöl jött, szamara a siker a diakjanak a sikere es ez erezhetö a befektetett energiajaban es munkajaban. Amikor az aprobatios vizsgara keszultem a megfelelo konyvet nyomta a kezembe es a nehez orvosi kifejezesek ellenere, nagyon szakszeruen keszitett fel ami gyors sikerhez vezetett. Összefoglalava csupan annyit tudok mondani, hogy nem igazán volt alkalmam ennyire tisztesseges tanarral talalkoznom. Szakmai felkeszultsege hibatlan, hozzaallasa rendületlen, csupan birni kell vele a lepest. Termeszetessen az adottsag is szamit, hisz vannak akik nalam joval gyorsabban leraktak ezt a ket vizsgat, de ha az ember Attilaval valalja a faradsagot es a felkeszülest nagyon biztos alapokat fog kapni es rövid idö alatt sikerre kell, hogy vezesen. Termeszetesen tudom ajanlani Attilat magas nemet tudasu szemelyeknek is akik finomitani szeretnek tudasukat, mert jobb tanarra nehezen fognak talalni. Barati üdvözlettel es tisztelettel kivanok neked Attila tovabbi sok sikert es köszönöm neked azt a tudast amit atadtal ami szavakkal nem kifelyezhetö. 2013.08.26

Kedves Attila,

így írásban is szeretném megköszönni a tanári munkáját, sokat segített nekem.

Mellékelve küldöm az ígért tájékoztatót szíves használatra.

Remélhetőleg hamarosan jelentkezni tudok ,skype címem még nincs, de lesz….

Üdvözlettel Márti 2013.08.29

Kedves Attila!

2013. áprilisban kezdtem Nálad – némi előképzettség után – az alapfokú tanulmányaimat. Elsődleges célom az alapfokú nyelvvizsga megszerzése volt.

Ennek megfelelően kezdtük meg a felkészülést, melyhez minden segítséget maximálisan megkaptam. Az órák jól felépítettek voltak, tematikájukban illeszkedtek a nyelvvizsga felépítéséhez. Számos próbanyelvvizsgát tartottunk, melynek a nyelvtanár általi pontos és reális kiértékelése folyamatos visszajelzést biztosított az aktuális tudásszintemről.

A tananyag mellé biztosított segédanyagok nagy segítséget jelentettek az ismeretek rendszerezéséhez.

2013. júliusban 93%-os TELC B1 nyelvvizsgát tettem. Köszönöm a segítséget, és előre köszönöm a felkészítést a középfokú nyelvvizsgához. Széchy Zoltán. 2013 09.15

2013. ősz

Tanulói vélemény:

Szente Attilának nagyon nagy hálával tartozom, hiszen elsősorban Neki köszönhetem, hogy a középfokú gazdasági nyelvvizsgát sikeresen tettem le. Bizton állíthatom, hogy ha nem találkozom Vele, akkor ez nem sikerült volna. Attilától kb. fél évvel ezelőtt kezdtem órákat venni, előbb a szóbeli nyelvvizsgára, majd nyáron az írábelire készített fel sikeresen. Kezdetben nagyon tanácstalan voltam, hogy melyik nyelvvizsga típust válasszam, majd Attila minden kételyemet eloszlatva a Corvinus nyelvvizsgát ajánlotta. Az első pillanattól kezdve megbíztam a véleményében, mert már akkor éreztem, hogy a tapasztalatai alapján érdemes Rá hallgatni. Attila olyan anyagokat bocsátott a rendelkezésemre, amik teljes mértékben megegyeznek az adott nyelvvizsgaközpont követelményeivel. Az összes tesztet végiggyakoroltuk, a problémás részeket átbeszéltük, a tételeket részletesen átvettük, hogy minden témát kimerítve, nyugodtan mehessek vizsgázni. Attila annyira alapos, hogy nála nincs olyan probléma, hogy valamit kifelejt, vagy nem említ, őt azért szeretem nagyon, mert minden apróságra odafigyel, tudja jól, hogy sok esetben ezen is múlhat a vizsga sikeressége. A precizitásán túl Attilát azoknak is ajánlanám, akik szóban is szeretnének fejlődni, mert olyan minden témára kiterjedő, választékos szókincse van, ami manapság nem sok tanárnak. A diákok igényeihez mérten folyamatosan készül az órákra, hogy naprakész információkkal lássa el az adott témakörről a tanulni vágyókat. Mindemelett mindig tudja, hogy melyik könyből/könyvekből érdemes készülni, mi az, amit érdemes megvenni. Nekem a nyelvvizsgára több Olaszy Kamilla könyvet is ajánlott, ami nekem a legtöbbet segített a felkészülésben OLKA: Aktuelle Wirtschaftsthemen. Ebben minden témakörből lehet szövegeket, feladatokat találni, amik nagyon jól felkészítettek a nyelvvizsga szóbeli és írásbeli részére egyaránt. Ezen felül a nyelvvizsgának van egy Oeconom írásbeli felkészítő könyve, amit nekem nem kellett megvásárolnom, mert Attila mindig ezekből fénymásolt feladatokat. A vizsga valóban korrekt volt, azokkal a feladattípusokkal/témákkal találkoztam, amiket előzőleg begyakoroltunk/átbeszéltünk. A nyelvtanulást biztosan nem fogom abbahagyni, továbbra is szeretnék Nálad tanulni, mert két dolgot is megszerettettél velem: az egyik a német, a másik pedig a nyelvtanulás. Köszönöm még egyszer a segítségedet!!

Keresztes Laura

2013. október 3.

Igen,hasznos es megertheto volt a tanfolyam,megha kicsit gyorsan is folyt az oktatas.De szerintem,azert valaki ha tenyleg kicsi idot raszan otthon.Lehet haladni.Mar adtam meg par embernek a Laszlo szamat es valoszinu indulnak,a kovetkezo tanfolyamon. 2013 10.13

Értékelés

Attila segítségével német gazdasági szaknyelvből sikeres szóbeli nyelvvizsgát tettem. Ezúton is szeretném megköszönni odaadó munkáját és figyelmességét. Az órákat nagy felkészültséggel és elhivatottsággal vezette. A tőle megszokott gondos alapossággal dolgoztuk ki a tételeket, kitérve minden kis részletre, ami a sikeres vizsgához vezet. Órán kívül felmerült kérdéseimre is mindig készségesen válaszolt és segített a megoldásban, hogy minél gyorsabban tudjam elsajátítani az anyagot.Javaslatára a Corvinus nyelvvizsgáját választottam, ami valóban annyira korrekt volt, ahogy elmesélte. Hálásan köszönöm, hogy nem hagyta az időhúzást, végig kitartott mellettem és bátorított. A kihirdetés pillanatáig együtt izgult velem. Az Ő útmutatása nélkül nem értem volna célt! Csak ajánlani tudom minden németül tanulónak!

Veressné Pántya Szilvia 2013.11.05

Kedves Mindenki,

írhatnék sok-sok jót Attila tanítási módszereiről, de azt hiszem, hogy az eredmények, amelyeket 1 év alatt az Ő segítségével értem el, önmagukért beszélnek:

2013. január: Rigó utcai C1 felsőfok, írásbeli, általános nyelv

2013. április: Rigó utcai C1 felsőfok, szóbeli, általános nyelv

2013. szeptember: Corvinus Egyetem, C1 felsőfok, írásbeli +szóbeli, közgazdasági szaknyelv

.JNem volt könnyű, rengeteg szabadidőmet és főleg éjszakámat kellett rááldoznom, de mindenképpen megérte. Hiszen Attila rendkívüli munkabírása és lelkiismeretesége láttán egyik tanuló sem engedheti meg magának a lazaságot

Minden diáktársamnak javaslom, hogy bármelyik siekeres nyelvizsga után véletlenül se hagyja abba a tanulást, folyamatosan csiszolja a már megszerzett nyelvtudását, és menjen tovább a megkezdett úton.

.JAz eredmények bár nagyon imponálóak, mégis a lécet igyekszünk még magasabbra tenni és nem állunk meg! Új célunk van, Goethe Intézet C2 szint…. majd erről is beszámolok

Üdv:

Veronika 2013.11.06

Nagyon sok anyagot kaptunk, amik használhatóak voltak, az óráknak jó hangulata volt. Követhető és érthető volt. Jól lehetett fejlődni, ha az embernek volt ideje mindent megtanulni, amit órán vettünk.

Az német Europass Önéletrajz és motivációs levél megírása kifejezetten hasznos volt.

Szerintem a hallgatott szöveg érthető volt és hasznos hogy megkaptuk /elérhető volt fájlokban.

Lehet, hogy magánórákat veszek majd, ha az időm engedi, mert mindenképpen le akarom tenni a nyelvvizsgát.

A plusz anyag is hasznos volt. 2013.11.07

Kedves Tanár Úr!

Szeretnénk megköszönni a munkáját! Nagyon jól éreztük magunkat a nyelvtanfolyamon! Nekem személy szerint nem sikerült eddig még elsajátítanom ilyen gyorsan egyetlen idegen nyelvet sem. Tetszett a Tanár Úr tanítási módszere. Nagyon sok házi feladatot kellett megoldani, amelynek köszönhetően el lehetett könnyebben sajátítani az anyagot és meghozta az eredményét is. Megtanultam azt is, hogy szóban is merjek bátran válaszolni idegen nyelven. Elkezdtem újra átvenni az anyagot és szoktam gyakorolni is. Nagyon jók a fénymásolatok és a tanórán leírt anyagok, így könnyebben meglehet érteni. Negatív tapasztalatunk mindkettőnknek az volt, hogy a mosdóban nem volt elhelyezve wc papír és kézmosáshoz szükséges eszközök. Hiányozni fognak a tanórák! Szeretném megkérni Önt, hogy a bolti eladó munkakörhöz eltudná nekem küldeni az anyagot? Valamint a vendéglátás témakörben megjelenő könyv címét? Előre is nagyon szépen köszönöm! Minden jót kívánunk!

Üdvözlettel,

Czudar Adrienn és Gyóni Imre

2013.11.11

Julius 1-től kezdtem németet tanulni teljesen önállóan (de nagyon intenzíven reggeltől estig), majd úgy gondoltam, hogy kellene egy jó tanárt keresnem, aki beszélgetni is megtanít, akivel gyorsan lehet haladni.

Szeptember elejétől járok Attilához, hetente 2-szer 90 percre. Nagyon hálás vagyok, hogy sikeresen felkészített a középfokú Telc B2-es nyelvvizsgára (Okt12). Rengeteg segédanyagot adott s nagyon jó könyveket ajánlott, amikből érdemes volt készülni. Nagyon örülök, hogy találtam egy ilyen lelkiismeretes tanárt, akinek az a fontos, hogy minél gyorsabban, de mégis alaposan elsajátítsam az anyagot. Szívvel lélekkel csinálja a munkáját. Németül beszéltünk az órákon, mindig egy-egy témával kapcsolatban, s átvettünk egy-egy nyelvtani részt, felkészített, hogy mikre kell odafigyelni a vizsgán, milyen szófordulatokat használjak, hogy kell szépen megírni egy levelet. Nagyon örülök neki, hogy kedves megértő ember, ezért jó hangulatban telnek az órák, nem kell izgulni, szerintem ez nem utolsó szempont. Megbeszéltük, milyen ütemben haladunk, miket vegyünk át együtt, miket csináljak otthon önállóan, de ezekhez is rengetek anyagot adott. Emailen elküldtem a feladatok megoldását, s sokszor még éjszaka kijavította őket és vissza is küldte, amiért nem számolt fel plusz pénzt. Hány ilyen tanárt lehet találni? Én csak ajánlani tudom őt minden szempontból. Én továbbra is folytatom vele a tanulást, de immáron szaknyelv illetve felsőfok irányában:)

 2013.11.13JSzámomra Ő garancia s egy kincs, örülök, hogy ráakadtam:) Köszönöm szépen

Tisztelt Tanár Úr !

A nyelvtanfolyammal kapcsolatban írnék néhány szót !

Nekem sokat adott a tanfolyam, sok minden újat megismerhettem, amit a korábbi ismereteimmel kiegészítve jól tudtam hasznosítani ! Az azért biztos, hogy aki a 0-ról kezdi ezzel a tanfolyammal, annak ez a 40 óra szerintem nem igazán elég, de remélem rám cáfolnak majd! A körülményekkel nekem semmi gondom nem volt, bár néha elég meleg volt a tanteremben, talán ez ,és az óra előtti késői teremtakarítás volt kicsit furcsa, de ki lehetett bírni! Az órák szerintem jól, és tematikusan folytak, jól felépítve tényleg ahhoz igazítva , ami a cél, a német nyelvterületen való elhelyezkedés! Önnel kapcsolatban elfogult vagyok, mert már, mint magántanuló is nagyra értékeltem a munkáját,amit nemsokára majd folytatni is fogunk a megbeszéltek alapján! Nagy biztonságot adott, hogy a tanfolyam óráit is Ön tartotta! Köszönöm ,hogy részt vehettem, szerintem ár/érték arányban nagyon megfelelő volt, és köszönöm a sok fénymásolt pluszz anyagot ,illetve külön feladatot is !

Köszönöm ,hogy részt vehettem, és maradok tisztelettel: 2013.11.21

KORNIS GÁBOR

2013. dec

Kedves Tanár Úr!

A tanfolyamról pozitív véleményem van, szerintem a lehetőségeknek és a rendelkezésre álló időnek megfelelő anyagot vettünk át.

Említettem, hogy tervezem folytatni német tanulmányaimat. Mostanában a szakdolgozat készítéssel vagyok elhavazva, ha felszabadul egy kis időm, ismét foglalkoznék a némettel.

Üdvözlettel

Talabér Gábor 2013.12.01

Tisztelt Tanár Úr!

Ez a 40 óra nekem többet segített a német nyelvtanulásban mit egy korábbi nyelvtanfolyamon a 100 óra. Azt a “jó” eredményt amit a tanfolyam végén sikerült elérni azt a tanár Úrnak is köszönhetem mivel nagyon precízen, alaposan és célratörően adta le a tananyagot.Kedvet kaptam a német nyelv tanulásához. Mindenkinek csak ajánlani tudom aki rövid időn belül akar egy kis német nyelvtudást elsajátítani.

Tisztelettel: S. Lajos (2013.12.02)

Tisztelt Szente Attila!

Még egyszer szeretném megköszönni a segítségét, sikerült a nyelvvizsga.

Szép napot kívánok!

Szabó Alexandra 2013.12.02

Kedves Attila!

Ne haragudj hogy csak ugy eltűntem,de gondoltam a nyáron rápihenek a sikertelen vizsgákra. Gondoltam egyet,hogy nyáron megpróbálom csak úgy az Euro nyelvvizsgát gyakorltailag nagyon kevés felkészüléssel.Átolvastam amiket adtál,a leveleket stb,és képzeld szerencsére sikerült. köszönöm a felkészítést és az anyagokat abból éltem meg ezen a vizsgán!! Nagyon örülök megkönnyebültem 😀 Minden jót Attila 2013. 12.03

Mellékelten küldöm az értékelést: egyetem utolsó félévében a szakdolgozat írás mellett vált aktuálissá a meglévő angol nyelvvizsgámat kiegészíteni egy némettel. Egyrészt a mesterképzésre felvételi többletpontot jelentett, másrészt a munkaerőpiaci visszajelzések továbbra is azt igazolták, hogy önmagában az angol nem elég, hanem elengedhetetlen a német nyelvtudás is. Ezért folyamodtam Attila segítségéhez, hogy a gimnázium 4 éve alatt megszerzett, azóta kissé megkopott némettudásomat segítsen feljavítani. Szeptember elején jártam nála először, szintfelmérővel kezdtünk, ahol egyből ajánlotta a TELC típusú nyelvvizsgát a szintemnek megfelelően. Megbeszéltük a részleteket, a cél a novemberi nyelvvizsga, tehát volt szűk 3 hónapunk a felkészülésre. Attila néhány alkalom után felajánlotta, hogy járjak egy másik tanulójával együtt hozzá németre, ami nagyon nagy előnyt jelentett a későbbiek folyamán. Szeptember közepétől mindig ketten jártunk hozzá, és mivel azonos szinten voltunk németből, sikerült megtalálnunk az összhangot, ami a dialógusokat gördülékennyé tette illetve kölcsönös motivációt váltott ki a tanulásban is. Az órák remek hangulatban zajlottak, Attila rengeteg házi feladattal látott el bennünket. Teljes körű felkészítést kaptunk, a magnóhallgatástól kezdve a párbeszéd gyakorlatokon át a teszt és levélírásig mindent átvettünk, egy kis nyelvtani átismétléssel kiegészítve az egyes témákat. Azt hiszem, ennél jobban aligha tudtunk volna felkészülni. Az órákat nem apróztuk el általános dolgokkal, hanem rögtön az első órától egyből célirányosan a nyelvvizsgára készültünk, és típusfeladatokat oldottunk. Nekem személy szerint a szókincsem volt elsősorban hiányos, amit három hónap alatt látványosan sikerült felfejleszteni olyan szintre, hogy a nyelvvizsgán végül könnyedén sikerült venni az akadályokat. Nagyon ajánlom Attilát mindenkinek, mert lelkiismeretesen tanít, rendkívül segítőkész és hihetetlenül felkészült, bármilyen típusú nyelvvizsgára vállalja a felkészítést és hatalmas méretű szakirodalommal rendelkezik. Fontos viszont, hogy meglegyen a megfelelő együttműködés, az órákra rendszeresen készülni kell és a vizsgasorokat minden alkalommal meg kell oldani, így lehet együtt tenni a közös cél érdekében. Nagyon hálás vagyok Attilának a felkészítésért, köszönöm a segítséget. A közeljövőben szeretném tovább. folytatni. német tanulmányaimat.,a következő célom a felsőfok. Köszönök mindent Attila! Január 7-én államvizsgázom, azt követően egyből jelentkezek hozzád, hogy megkezdhessük a felkészülést a felsőfokra.Minden jót addig is!

Üdvözlettel

Bence  2013.12.23

Szia Attila!

Először is még egyszer nagyon köszönöm neked, hogy felkészítettél arra, hogy végre sikeresen megcsináljam a szóbeli nyelvvizsgámat is A két legfontosabb tapasztalatom, hogy az eddigi sikertelenségek legfőbb oka, hogy soha ennyit nem foglalkoztam a szóbelire való felkészüléssel, mint most, a másik pedig az irányított tanulás.Fontos, hogy mindenki saját nyelvi lehetőségeihez mérve válasszon nyelvvizsgát. Nagyon örülök, hogy a TELC fele irányítottál. Nagyon tájékozott vagy a nyelvvizsgák területén a követelmény rendszerrel kapcsolatba ezért hiteles információkkal tudsz szolgálni és néhány óra után meg tudod állapítani, hogy kinek mi a megfelelő nyelvvizsga típus. Ez egy nagyon szerencsés dolog és megkönnyíted vele a diákjaid dolgát. Nagyon sok leckét adsz, ami nem baj mert többől felejteni is többet lehet. Onnantól, hogy eldöntöttük közösen melyik nyelvvizsgára jelentkezzek, irányítottan annak a követelménye alapján készültünk és a közben felmerülő, leginkább nyelvtani hiányosságokat is pótoltuk. Mindig nagyon felkészült voltál és rengetek plusz anyaggal rendelkeztél, ezek szakember segítsége nélkül többségében nagyon nehezen, vagy nagyon drágán beszerezhető gyakorló feladatok és anyagok, viszont az eredményes felkészüléshez számomra elengedhetetlenek voltak.Nagyon elkeseredett voltam már akkor, amikor hozzád érkeztem és nagyon hálás voltam azért, hogy folyamatosan biztattál, ez önbizalmat adott és segített, hogy ennyi sikertelenség után újra odaüljek a könyv fölé. Sok tanár erre nem veszi a fáradságot és nem is igazán érdeklik az ilyen plusz, szubjektív dolgok a tanítás során.Összességében számomra a nyelvtanárok és nyelvvizsgák dzsungelében egy nagyon kellemes csalódás voltál, aki újra megszeretteted velem a németet és, akinek szakmai rátermettsége és tudása nélkül nem sikerült volna megugranom ezt az akadályt. Köszönettel és üdvözlettel Karli Zsófi  aki nemsokára végre a kezében tarthatja a diplomáját… 2014.01.01

Villamosmérnöki tanulmányaim sikeres befejezéséhez szükségem volt az államilag elismert középfokú nyelvvizsgára. Az elmúlt három év során nem használtam aktívan német nyelvtudásom, mely ezáltal kissé megkopott. Úgy gondoltam a sikeres vizsgához mindenképpen fel kell frissítenem a tudásom. Ekkor jött képbe Attila! Az interneten keresgélve találtam rá. Nagy érdeklődéssel böngésztem a honlapját, amelyen végül a referenciák menüpont alatt található csupa pozitív vélemény késztetett arra, hogy hívjam fel őt! Már az első benyomásom nagyon bíztató volt vele kapcsolatban. Az első személyes találkozás során egy szintfelmérésre került sor, amely után arra a következtetésre jutottunk, hogy a nov.23-ai nyelvvizsga reális cél lehet számomra. Felajánlotta , hogy lehetőségem van egy másik diákjával együtt készülnöm, aki szintén a novemberi vizsgára készül.Szerencsére éltem a lehetőséggel, és szeptember végétől heti 2 alkalommal közösen jártunk Attilához. Az órák nagyon jól szervezettek voltak. Minden alkalommal foglalkoztunk a beszédkészség és  a hallás utáni szövegértés fejlesztésével, emellett kisebb-nagyobb nyelvtani hiányosságok is pótlásra kerültek. Mindvégig céltudatoson készültünk a nyelvvizsgára , Attila rengeteg szakirodalmat és segédanyagot biztosított számunkra.Ezúttal szeretném Mindenkinek ajánlani Attilát, mivel manapság nagyon ritka az ilyen jól felkészült, lelkiismeretes, és hihetetlenül segítőkész tanár. Végig hitt bennünk, és  mi nem hoztunk csalódást számára, 2013. november 23-án mindketten sikeres nyelvvizsgát tettünk.Mégg egyszer nagyon szépen köszönöm Attila! Üdvözlettel: Andris 2014.01.02

Szente Attila német nyelvet oktató tanárnál másfél éve, kizárólag tanítási időben, általában heti egy alkalommal tanulom a nyelvet. Az együttműködés kezdetben korrepetálásnak, tehát az alapszintű tudásomban meglévő hiányosságok pótlásának indult, azonban Szente Attila tudást átadó tanári képességeinek és pozitív, segítőkész emberi hozzáállásának köszönhetően a közös munka olyan eredményes volt – a Tanár úr segítségével átláthatóvá és a beszélgetés folyamán könnyebben alkalmazhatóvá váltak számomra a nyelvtani szerkezetek, valamint a német nyelvi szókincsem egyre bővült – hogy célul tűzhettem ki magam elé a TELC nemzetközi középfokú nyelvvizsga letételét. Szente Attila a nyelvvizsgával kapcsolatban komplex, minden részletre kiterjedő felkészülést biztosított: magnóról szövegértés, írásos nyelvtani gyakorlatok, beszéd gyakorlása(mind kötetlen beszélgetés, mind pedig helyzetgyakorlatok formájában) Az.általa tartott órák a tanulásra összpontosítanak, ugyanakkor változatosak. Szente Attila tanárként barátságos, bátorító és motiváló, de a rendszeres készülést és tanulást – a tanuló érdekében – megköveteli. Oktatói munkájának köszönhetően 17 éves koromban, első próbálkozásom alkalmával sikeresen letettem a TELC középfokú írásbeli és szóbeli nyelvvizsgát.

András 18 éves 2013.01.21.

Szente Attila magántanár tavaly augusztus óta müncheni kiköltözéshez készített fel engem és páromat. Nekem korábban volt már német felsőfokú nyelvvizsgám, de az elmúlt 8-10 évben nem használtam a nyelvet, így erősen megkopott a tudásom. Párom teljesen kezdő, egy szót sem tudott németül. Attila mindkettőnkkel szintünknek megfelelően tudott dolgozni. Páromat nagyon ügyesen motiválta, öröm lett számára a némettanulás és nem esik nehezére nap-nap után a munkából hazaérve leülni tanulni.  Májusban tervez B1-es nyelvvizsgát tenni és úgy látom, hogy jó esélyekkel indul. Én decemberben sikeresen abszolváltam a C1-es felsőfokú nyelvvizsgát, azóta interjúszituációkra készülünk Attilával.

Attilát szakmai felkészültsége és energiája igazi kinccsé teszi a némettanárok között. Rengeteg könyvvel, fénymásolattal, hanganyaggal egészíti ki a leadott tananyagot. A tanulók igényeihez és elképzeléseihez rendkívül rugalmasan alkalmazkodik. A házi feladatokat nem az órán javítja, hanem az – akár éjfélkor – átküldött feladat másnap reggeliórára már ki van javítva. Tanulmányaim során rengeteg nyelvtanárral találkoztam, de nagyon kevesen voltak, akiknek ennyire kedveltem a munkamódszerét. Attila pozitív hozzáálása rendkívül inspirálóan hat a tanítványaira, ezt legjobban páromon (aki korábban rettegett a német nyelv megtanulásának már a gondolatától is) tudtam lemérni. Féltem tőle, hogy nem sikerül majd megszerettetni vele a német nyelvet, de szerencsénk volt, vaktában választva is egy kiváló tanárt találnunk, akivel öröm a tanulás J

Egyszóval iszta szívből ajánlom Attilát bárkinek, aki a német nyelvvel szeretne foglalkozni, legyen az nyelvvizsga előtt álló diák, kiköltözni készülő fiatal vagy új ismereteket elsajátítani vágyó nyugdíjas, mind meg fogják találni a számításukat vele… 2014.01.28.

2011 decemberében kezdtem meg a közös munkát Szente Attilával. Nem hétköznapi feladatra vállalkoztunk: külügyi szaknyelvvel bővített, felsőfokú (C 1) nyelvvizsga volt a cél, miközben teljesen nulla szintről indultam. A felkészülést alapozással kezdtük jól felépített tematika alapján. A kihívás hatalmas volt, de az áldozatos munka meghozta gyümölcsét: elsőre sikerült a nyelvvizsga, ráadásul kiváló eredménnyel .Attila az egész életét a német nyelvnek és a tanításnak szenteli. Rajta kívül soha nem találkoztam még olyan lelkiismeretes, alapos és naprakész nyelvtanárral, aki minden létező szakirodalmat összegyűjtött volna, ami egy adott nyelvből valaha megjelent. Az otthonos környezet, a szeretetteljes családi közeg a légkört oldottá, a tanulást könnyebbé tette. Attila feleségének, Ildikónak is múlhatatlan érdeme van abban, hogy a munka a Szente családnál gördülékenyen folyik (kora reggeltől késő estig).

Attila hatalmas tudást és tanítási tapasztalatot halmozott fel az elmúlt évtizedek során, de emellett kiváló empatikus képességekkel is rendelkezik. A türelem, a szorgalom, a kitartás, a precizitás és a szerénység alapvető jellemvonásai közé tartozik. Mindezek olyan tulajdonságok, amelyek önmagukban is inspirálják a tanulni vágyó diákokat.

Nagyon tetszett, hogy az oktatás egyénre szabott: Attila különös figyelmet fordít arra, hogy mindenki egyéni stratégia alapján, a lehető leghamarabb elérje a kitűzött célt. Aki minőségi nyelvoktatásban akar részesülni, annak jó szívvel tudom ajánlani Szente Attilát.

(Kata)  2014.02.03

2014. I.negyedév

Kedves Tanár Úr!

 

A tanfolyamról:

A  tanfolyam remekül összefoglalta a német nyelvtan alapjait, azt órai munka házi feladatok formájában kellően begyakoroltatta. A tanórák során széleskörű szókincshez juthattunk hozzá a család, a szabadidő, a munkavállalás és a szakmai témákban. A tanfolyam végén képesek voltunk egy teljeskörű német nyelvű szakmai önéletrajz összeállítására, valamint egy próba állásinterjún sikeres abszolválására. A tanórákon nagy hangsúlyt kapott az előzőeken túl a hallott szövegértés és a szóbeli kommunikáció.Az oktatóról:

Az oktató felkészült volt, a tanfolyam során az előre megtervezett részletes tematika szerint tartotta az órákat. Hatalmas mennyiségű szókinccsel rendelkezik, bármit kérdezhettünk, készséges állt rendelkezésünkre. A kapott nagy mennyiségű házfeladatot a következő órára mindig részletesen kijavította. Hasznos információkkal rendelkezik a német kultúráról, szokásokról és emberekről.

Üdvözlettel:

Antalóczy Dávid  2014.02.07

Kedves Tanár úr!

Nagyon köszönöm hogy kitartó és lelkiismeretes munkával,és nem kevés mennyiségű tananyaggal,hozzájárult ahhoz hogy a nulláról egy olyan szintre eljutottam, amit majd tudok kamatoztatni a jövőben.Mindenkinek aki Németországba akar dolgozni javaslom végezze el a tanfolyamot nem bánja meg.Csak jókat tudok mondani,mindig pontosan az előre megkapott időpontokban voltak az oktatások.Mindenkinek sok sikert kívánok a tanfolyamhoz.Tisztelettel Király László. 2014.02.08

Tisztelt Tanár Úr!

Örülök, hogy megismertem.Elismerésre méltó az igyekezete, a nyelvtudás átadásának pontossága.

Abszolút nem bántam meg a tanfolyamon való részvételt, ami munka mellett nagy terhet  ró ránk tanítványokra.

Azt gondolom, hogy ilyen kevés idő alatt nem lehet egy nyelvtudást elsajátítani és átadni.

Én kaptam egy olyan alapot ami  még csak felületesen tükröződik bennem, de biztos vagyok abban, hogy innen 

Könnyebb és egyszerűbb tovább lépni. 

Remélem az elkövetkezőkben tovább nő tanítványainak száma!

Üdvözlettel: Gábor 2014.02.09

Tisztelt Tanár Úr!

Küldöm az értékelést.

Teljesen megvagyok elégedve az oktatással. Fél év alatt sikerült felkészülnöm a Tanár Úr segítségével a szakmai nyelvvizsgára. Az órák felépítésével meg voltam elégedve. Megfelelő időt fordítottunk minden nyelvvizsga rész gyakorlására. Az órákon az Oeconom nyelvvizsgára készültünk, a nyelvvizsgán pedig teljesen ugyanazokkal a feladatokkal találkoztam, mint az órákon. Az Oeconom egy vizsgabarát nyelvvizsga, így mindenkinek csak ajánlani tudom. A vizsgáztatók nagyon segítőkészek és a feladatok kiszámíthatók.

Ezen kívül olyan ismertekre is szert tettem, amelyeket a munkakeresésnél is fel tudok a későbbiekben használni.

Tehát köszönöm szépen a felkészítést és további sikereket kívánok! 2014.02,10

Tisztelt Tanár Úr!

Szeretném megköszönni,  a sok biztatást és türelmet amit a nyelvtanuláshoz adott. A tanfolyam tartalmas, bőséges tananyagot biztosított a nyelvtanulásához.A hanganyagok pedig a kiejtés gyakorlását segítették.

Köszönettel: Éva 2014.02.10

Ajánlás

Attila már régóta támogat a német tanulásban és immár harmadik nyelvvizsgámat segített sikerre vinni. Minden esetben körültekintően választotta ki, hogy mely intézmény vizsgájára készítsen fel. Nemcsak az általános vizsgák kérdésében tájékozott, hanem a szakmai nyelvvizsga követelményrendszerét is átlátja és ismeri. Így minden diákjának lehetősége van arra, hogy valóban a neki megfelelő szakmai anyagot sajátítsa el. A nyelvvizsgaközpontok kiadványait még akkor is biztosítja a tanuláshoz, ha azok beszerzése nehézségekbe ütközik. Számos kiegészítő anyagot javasol és kér számon, ami segíti a sikeres vizsga elérését. Szeretném kiemelni, hogy nem csak szakmai felkészültsége kifogástalan, hanem mély lelkiismeretessége és odaadása is páratlan.Nála nem csak a tananyag leadása a cél, hanem támogat és bátorít, amikor szükség van rá.

Nagyon köszönöm a segítséget! Csak ajánlani tudom minden németül tanulónak!

Pántya Szilvia 2014.02.11

Visszajelzés a tanfolyamról

.Az én véleményem szerint a tanfolyam hozta azt a célt amiért indult,bár elég rövidnek találtam.Egy több órás képzés lényegesen jobb volna.Tudom, hogy ez idő és pénz kérdése,de szerintem megérné.Tapasztalatom még nincs de azt a szintet talán hozta amivel el lehet indulni német nyelvterületre.Amit hiányoltam,talán a több szöveg hallgatás és beszéd lett volna,bár ez ebbe a negyven órába nemigen fér bele,vagy ha igen akkor más rovására.Összességében én elégedett vagyok 2014.02.11

Elégedett voltam a tanfolyammal. Ahhoz képest hogy mennyi időnk volt felkészülni, tényleg sikerült mindent átvenni ami egy jó alapfokhoz kell, mind nyelvtanilag és szókincs szempontjából is.

Tetszett hogy volt szöveg értès is magnóval, illetve hasznosak voltak a szituációs kis páros beszédgyakorlatok.

Ha a későbbi kurzusokon esetleg lehetne óraszámot emelni, akkor talán a hallott szöveg gyakorlatokra fektetnék még nagyobb hangsúlyt kicsivel erősebb szinten vagy fokozatosan egyre kisebb ismétlétésekkel hogy rááljon az ember hogy lehetőleg mindent elsőre meg tudjon odakint érteni. Persze ilyen rövid idő alatt is egész jól haladtunk, a többi már gyakorlás kérdése amiben odakint németben be fogunk pótolni.

Ajánlom kezdőknek és hozzám hasonló újra kezdőknek is a tanfolyamot.Üdvözlettel: Z. 2014.02.11

                                                                                           Tisztelt tanár úr, 

                                                 Ezzel a pár sorral szeretnék köszönetet mondani a kiváló,

                                                 odaadó munkájáért. Véleményem szerint ön megtette a

                                                 maximumot és kihozta belőlünk a lehető legtöbbet.

                                                 Számomra a tanfolyam legnagyobb sikere, azon felül  amit

                                                 megtanultam az hogy megszerettem a német nyelvet és

                                                 azóta is megfeszített tempóban tanulok.

                                                 Kívánok jó egészséget,kitartást és szép sikereket a

                                               munkájában.

                                                            Őszinte tisztelettel: Gergely Csaba 2014.02.12

A nyelvvizsgára való felkészülésem során megkaptam a megfeleő tájékoztatást a nyelvvizsga menetéről, mind az írásbeli, mind a szóbeli részt illetően.A szintnek  ill. a nyelvvizsga típusának megfelelő könyvekből készültünk,több ajánlást is kaptam mely könyveket érdemes még beszerezni illetve az órákon ezeken kívül sok más egyéb segédanyag is a rendelkezésemre állt. Eezk nagyon hasznosanak találtam.  A szóbeli részre is tematikusan , alaposan készültünk, érintve a B2 szint legfontosabb alaptémáit.

A gyakorlásként megírt leveleim korrektül,precízen voltak javítva,az esteleges hibákat minden órán  átbeszéltük, így a nyelvvizsgán már nem ért meglepetés.Az órán természetesen a hanganyag gyakorlására is volt lehetőség, amely nagy segítség volt  2014.02.21

Itt az ajánlásom Szente Attila némettanárt nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek. Két héttel a szóbeli nyelvvizsgám (középszint) előtt kezdtük meg a készülést. Ugyan nem sok időnk volt, de segítségével magabiztosságra tettem szert, nagyobb önbizalommal indulhattam a nyelvvizsgára. Szente Attila személyében egy kedves, türelmes, lelkiismeretes embert ismerhettem meg. Köszönöm szépen a segítséget!

Üdvözlettel:

Edit

2014.03.27.

Elnézést, hogy csak most reagálok, de köszönöm még egyszer a felkészítést, és küldöm az értékelést is.Attilánál Goethe felsőfokú német nyelvvizsgámra készültem. Az órák sokat segítettek a felkészülésemben, rövid idő alatt fel tudtam eleveníteni megkopott középfokú nyelvtudásomat és alaposan át tudtam tekinteni a legfontosabb nyelvtani kérdéseket, amelyekre szükség volt. Az egyik legnagyobb pozitívum számomra, hogy céltudatosan gyakoroltuk a Goethe nyelvvizsgára jellemző feladattípusokat, így magabiztosan álltam a nyelvvizsga elé. Attila rendkívül sok anyaggal készült és segített nekem ezért mindenképpen ajánlanám mindenkinek.

Üdvözlettel:

Anikó   2014.03.29

Szente Attila, mint német magántanár tanított engem. Visszagondolva, nem is választhattam volna jobban. A korábbi némettanáraim elidegenítettek a német nyelvtől, ezt a tárgyat nem igazán voltkedvem tanulni. Attila bácsi kedves, türelmes, megértő, mindig inspirált és bíztatott, vele könnyen ment, könnyen megy a tanulás. Szükségem volt a bátorítására, hogy elszánjam magam a nyelvvizsgán való megmérettetésre.Nemrég tettem le a Corvinus vizsgaközpont középfokú nyelvvizsgáját és igazán jó eredményt értem el (89% írásbeli, 82% szóbeli).Az erős gimnáziumi elvárások mellett nehéz volt a nyelvbe elég energiát fektetni, ám a különórák mindig az én igényeimnek megfelelően zajlottak, tehát az iskolai tananyagban is bármikor kérhettem segítséget, emellett a nyelvvizsgákra is rengeteget készültünk. Nagyon sok naprakész tesztsort kaptam, mindig más vizsgaközpont feladatait oldottuk meg, hogy megtaláljuk, melyik fekszik nekem a legjobban. Ha épp a levélírás gyakorlására volt szükségem, azt gyakoroltuk, ha épp a szóbeli képességeim tűntek hiányosnak, akkor azokat fejlesztettük. Emellett mindig nagyon jó nyelvkönyveket ajánlott, melyek segítettek a felkészülésben és szerintem még később is jó hasznukat fogom venni. Attila bácsi nagyon lelkiismeretes, kedves ember, kifejezetten eredményes a tanítási módszere, ezt a megszerzett nyelvvizsgám is bizonyítja. Csak ajánlani tudom mindenkinek, mert kihozza tanítványaiból a maximumot.

Holánszki Áron  2014.03.30

Köszönettel tartozom Attilának a középfokú szakmai nyelvvizsgám megszerzésében nyújtott hathatós és lelkiismeretes segítségéért. Két, nem igazán eredményes nyelviskolai kurzus után, ismerősök ajánlására, valamint a honlapon olvasható számos pozitív vélemény miatt választottam őt, és nem kellett csalódnom.

A szintfelmérő beszélgetés után, a tanár úr rutinosan vázolta a javasolt stratégiát. Hiányos nyelvtani ismereteim pótlására először tematikusan átnéztük az általános részt, majd következtek a szigorúbb szakmai tételek. Attila felkészültsége gazdasági és világpolitikai témákban is kiváló. Folyamatosan képzi magát, figyelemmel kíséri az eseményeket. Segített eligazodnom a különböző nyelvvizsgák rendszerében ‒ melyiknek, mi az előnye, hátránya, melyiket tartja testhezállónak számomra. A tankönyvek sokaságából együtt választottuk ki a legmegfelelőbbeket, a témához illő kiadványok nagy részét jól ismeri, említésre méltó házi könyvtárral rendelkezik.

Attila hozzáállása nagyon céltudatos, mégis baráti. A tempó gyors, sok házira, rendszeres szintfelmérésre kell számítani, de az órák jó hangulatban telnek. Összességében elmondhatom, hogy egy remek némettanárt ismertem meg, akit mindenkinek ajánlok.

Üdv, B. (2014. április 4.)  

Tisztelt Tanár úr !

Először is szeretném kifejezni tiszteletemet,elismerésem ,amit szavakban sem tudok kifejezni. A lányom Tóth Imola Anna jelenleg a Szent Imre Gimnázium 6. osztályos tanulója . Alsó tagozatban német nemzetiségű osztályba járt. Amikor a Tanár úr segítségét kértem nagy hiányosságai voltak úgy a nyelvtani mint a szóbeli ismeretekben .Távlati céljaim a lánnyal ,hogy valamikor letegye a felsőfokú Goethe nyelvvizsgát. Kezdetben bizonytalan voltam ,de most már biztosan tudom ,hogy a lányt a Tanár úrra bízhatom , ez már nem kérdés . A tanár úrban egy kiváló nyelvtudással rendelkező embert ismertem meg aki nemcsak tudását adja át diákjainak, hanem az emberek iránt érzett szeretete is példaértékű .

Anna 2012 szeptemberében kezdte el a Tanár Úrnál a nyelvtanulást Rengeteg kiegészítő tananyagot,vizsgaanyagot tesz elérhetővé számára . Órákon türelmes segítőkész ,kedves . Nagyon szereti az órákat Anna . Szívesen jár ,örömmel tanul. Rövid idő alatt hétről-hétre gyorsan fejlődött . Jelentkezett az ELTE ITK Junior Nyelvvizsgára . Ez volt életében az első vizsga amikor nem izgult. A szóbeli 97%-os és 92 %-os teljesítményével bizonyította ,hogy egy olyan tanár állt mögötte aki nemcsak felkészítette ilyen rövid idő alatt, hanem lelkileg is támogatta ,segítette.

Ezek után már nem kérdés ,hogy a lány a végső célját eléri . Bízom benne ,hogy a lányban lesz elegendő kitartás ,hogy tovább tanuljon .

Nagyon örülök , hogy a Tanár úrra találtam ,ez a lehető legjobb választás volt számunkra . Mindenkinek ajánlani tudom ,nála biztos nyelvtudást lehet elsajátítani. Ehhez kell a kitartás ,szorgalom és biztos a siker

Tisztelettel:

Tóth Anna Mária

Budapest ,2014,április 1-én

Kedves Attila !     Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem a tanfolyamon. Sokat tanultam tőled, amit remélem majd a közeljövőben sikeresen tudok kamatoztatni.

 A tanfolyam nagyon pozitív benyomást keltett bennem mivel családi volt a hangulat, sok fontos információval lettem gazdagabb és minden kérdésemre választ kaptam.

Mindenképpen ajánlani fogom ismerőseimnek, barátaimnak.Köszönöm a munkádat !Szép estét !

 

Hegedüs Ica  2014.04.17

 

 

Nagyon szépen köszönjük a lelkiismeretes hozzáállásodat, a nyílt és őszinte segítő készségedet, mellyel nekünk kezdőknek bebizonyítottad, hogy ilyen rövid idő alatt a nulláról erre a szintre el lehet jutni.A jó hangulatú óráidon -ahol sokszor nagyokat nevettünk a bakijainkon- a komoly tanulás mellett, ismét diáknak érezhettük magunkat.A tempó feszített volt, de az eredmények elérése érdekében és az idő rövidsége miatt erre volt szükség.Akár telefonon, akár e-mail-ben kértünk Tőled segítséget, mindig gyorsan és precízen megadtad nekünk azt, napszaktól függetlenül. Az általad biztosított anyagok sokat segítettek előrehaladásunkban. Örülünk, hogy a nehézzé vált helyzet összehozott minket. Reméljük ezzel a tudással könnyebben tudunk majd tovább lépni.

Imeretségi körünkben lelkesen és szívesen fogjuk ajánlani az általad vezetett kurzust,vagy “csak” Téged, mint magántanárt.Még egyszer köszönjük a türelmed és profizmusod Dobrocsi Ica és Robi  2014.04.18

Kedves Attila!

Köszönöm szépen, és nektek is kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Még aznap, mikor megtudtam az eredményt, küldtem neked email-t, nálam még meg is van, elvileg átment, de elküldöm megint. így szólt:

Bár csak igen rövid ideig volt alkalmam járni az órákra, teljesen meg voltam elégedve. A beszédközpontú órák szerintem nagyon jók, hiszen a legtöbb ember számára ez okoz gondot és ezt tudja legkevésbé egyedül fejleszteni. Jártam más tanárhoz is, más órafelépítéssel, így van összehasonlítási alapom, és mindenképp ezt tartom a leghatásosabbnak.

A BME nyelvizsga abszolút pozitív tapasztalat volt, a vizsgáztatók is nagyon kedvesek voltak, de még az írásbelinél a felúgyelő is. Egyedül az idő volt nekem kicsit rövid, de ha a levélnél nem írtam volna piszkozatot és nem kellett volna átírnom, akkor talán azzal se lett volna gond.

Tehát bennem nagyon jó benyomást hagyott a BME nyelvvizsga, és mindenkinek csak javasolni tudom.  Jakab  Zsófia 2014.04.22

Hallgatói vélemény a RealWork-HR kft. szervezésében indított intenzív német nyelv tanfolyamról.ülföldi álláskeresési szándékkal kerestem fel a RealWork-HR kft.-t, de hamar kiderült, hogy a nem létező német nyelvtudásom nem elégséges ehhez. Mivel a szándékomtól nem álltam el, elfogadtam ezt az ajánlatot a cég ügyvezetőjétől és elkezdtem a kurzust.

Voltak fenntartásaim, hiszen nem tűnt életszerűnek, hogy negyven óra alatt fel tudnak készíteni annyira, hogy saját erőből német nyelvű önéletrajzot készítsek és egy rövid bemutatkozó beszélgetésen is részt tudjak venni.

Szerencsére kellemesen csalódtam. A tanfolyam színvonala magas, a tanár szakmai felkészültsége példás. A légkör rendkívül barátságos, de azt hiszem ehhez össze kell jönnie egy megfelelő csoportnak is. Nekem ebben is szerencsém volt.

Összegezve a tapasztalataimat, szerintem mindenképpen egy jól megtérülő befektetés a tanfolyam amúgy sem magas költsége és csak ajánlani tudom mindenkinek.

Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni. A tudást, mint az élet minden területén, itt sem adják “ingyen” és itt most nem a pénzügyi részére gondolok. Tanulni kell és nem keveset. A tanár úr megadja azt az alapot, amire a hallgatónak kell felépítenie az általa elvárt tudást, de a vizsga sikere csak a befektetett munka mennyiségén múlik..2014.04.22  Nagy Péter, Budapest

 

Adorján István vagyok,egy volt tanuló a sok közül.Én a Realwork-hr kft-én belül kezdtem el tanulni Szente Attilánál.Előtte én is utána néztem,hogy milyen tanárnak tartják őt volt diákjai,és csak jót olvastam róla.Őszintén bevallom,hogy amikor első nap megláttam az iskolában,nekem ő nem volt szimpatikus,de másfél óra elteltével azt mondtam magamban,hogy ha van isten akkor az ő.Nagyon lelkiismeretesen, nagyon jól tanít,de teljesen kezdőként senki ne várjon csodákat se magától se Attilától.Negyven óra alatt nem lehet megtanulni alapfokon németül,csak az alapok legalapját.Fogadj el egy jó tanácsot,mielőtt elmész iskolába tanulni otthon tanulj meg legalább 1000 szót,és akkor nem fogsz annyit szenvedni,mint amennyit én szenvedtem tavaly,amikor elkezdtem tanulni.Sajnos jelenlegi tudásomról sem mondható el,hogy alapfokon beszélek németül,de sokkal jobban mint tavaly,és ezt Attilának köszönhetem.Nekem eddig ő volt az ötödik tanárom (nem az ötödik elem),és ő volt a legjobb.Lehet hogy van nála jobb,de a jobbat nehéz megtalálni!Szívesen elmennék hozzá magánórákat venni,mert bőven volna még mit tanulni az alapfokú nyelvtudás eléréséhez,de sajnos nincs már rá anyagi fedezetem.Egyébként nem tanít drágán a tudásához képest.Én nagyon megvoltam vele elégedve,nekem rengeteg kérdésem volt hozzá,és mindegyikre kaptam választ,sosem volt elutasító.Én amit hiányoltam az az volt,hogy nagyon keveset beszéltünk egymással németül az órákon, pedig az fejlesztené a beszédkészséget,de sajnos a 40 órába sok minden nem fér bele.

Mindenkinek tiszta lelkiismerettel ajánlom Attilát,ha megteheted hogy magánórákat vegyél tőle,akkor tedd meg az csak rólad szól,benne nem fogsz csalódni.

Mindenkinek jó tanulást kívánok!

Adorján István 2014.04.22.

Kedves Attila!

Egy sikeres német TELC B2es vizsgán vagyok túl.

Köszönöm a felkészítést!, A rendkívül sokrétű, szerteágazó, specifikus

– kimondottan a vizsgára felkészítő – feladatok, anyagok bebiztosították a sikeres vizsgámat.Különösen köszönom, hogy rábeszéltél a szóbeli vizsgára is, hiszen abból gyakorlatilag 2 hónappal a vizsga előtt a nulláról indultam, és magamtól nem mertem volna megpróbálni sem. Nyelvtani alapjaim megvoltak, de a szóbeli az eleve a gyenge pontom, senkivel nem beszélgettem még németül.

Két hónap alatt sikerült a semmiből felépítenünk egy középfokú vizsgát érő szóbeli tudást,(párhuzamosan a rengeteg-rengeteg írásbeli gyakorlat, házi feladat mellett!!)  -köszönhetően az instrukcióidnak, a bátorításnak, és a próbavizsgáidnak. Álmomban sem hittem volna, hogy sikerül ilyen rövid idő alatt, elsőre, és ilyen szép eredménnyel.

Mindhárom beszélgetős részfeladatra a max. 25 pontból 21 pontot kaptam.

 Mindezt 2 hónap felkészülés előzte meg. KÖszönom.

Horvath Adrienn  2014.04.26

A gimnáziumban németül tanultam és érettségiztem, utána kimaradt kb. 20 év. A helyzet úgy hozta, hogy a nyelvtudásom igazolására papírra volt szükségem. Szente Attila a nyelvvizsgára való felkészülésben segített nekem. Rövid idő alatt (3 hét) végig vettük a feladattípusokat, gyakoroltuk a társalgást ill. a hallott szövegértést, majd arra biztatott, hogy ne várjak tovább, meg kell próbálni. Igaza volt! Sikeres TELC B2-es nyelvvizsgát tettem (bőven a minimum szint felett).

Miért érdemes Őt választani? Kedves, barátságos nagyon segítőkész, az órák stresszmentesek. Minden vizsgatípust ismer, tudja, hogyan kell célzottan felkészülni rá és ezt kéri számon. Ami meglepetés a vizsgán ért: könnyebbek voltak a feladatok, mint amire számítottam és végül több pontot szereztem, mint a gyakorlások során.

A vizsga lebonyolítása profi módon történt: időre, pontosan; a feladatlapok értékelése meglátásom szerint korrekt volt.

2014.04.27.

Kedves Attila!

  Küldöm az ígért referenciát:Attilát 2013. szeptemberében kerestem fel először azzal a kéréssel, hogy segítsen a B2 nyelvvizsgára való felkészülésben. Addigi nyelvtudásom eléggé felületes volt, mivel a gimnázium óta eltelt néhány év során jócskán megkopott az ott négy év alatt megszerzett tudás. Attilával az első szintfelmérőt követően azonnal célirányosan haladtunk, és mintafeladatsorokat oldottunk meg, a kritikusabb helyeken pedig felfrissítettük a szükséges nyelvtani ismereteket. Eközben az összes létező telc B2 feladatsort megoldottuk, az órák maximális hatékonyságúak voltak, és szisztematikusan felosztott részekből álltak (magnóhallgatás, párbeszéd, házi feladat ellenőrzése). Az óráról órára feladott házi feladatok megoldása illetve a rendszeres készülés kulcsfontosságú volt. Így végül alig több mint két hónap alatt, novemberben sikerült letennem a telc B2 középfokú nyelvvizsgát.

Ezt követően, 2014. január elején ismét felkerestem Attilát, hogy célozzuk meg ezúttal a C1 felsőfokot, mivel akkora volt a lendület a középfok után, hogy kár lett volna annyiban hagyni. Ezért hasonlóképp célirányosan tesztfeladatsorokat oldottunk meg a készülés jegyében. Mivel a szükséges nyelvtani ismeretek közép-és felsőfok között közel azonosak, ezért a felkészülés során egyértelműen a szókincs bővítése volt a legfontosabb, valamint a hétköznapi kifejezések beépítése az aktív szókincsbe, hiszen a választékosság jelenti a legnagyobb ugrást a közép-és felsőfok között. Az órák felépítése szintén aszerint történt, hogy a lehető legnagyobb rutint sikerüljön elsajátítani a felkészülés során, a házi feladat ellenőrzése illetve az új szavak megbeszélése ezúttal még hangsúlyosabb volt, Április elejéig megoldottuk Attilával az összes Goethe C1 nyelvvizsga feladatsort, így nyugodtan mentem vizsgázni, abban a tudatban, hogy komolyabb meglepetés nem érhet, mivel ennél alaposabban aligha tudtunk volna felkészülni. Végül a befektetett munka meghozta a gyümölcsét, a nyelvvizsgát sikeresen letettem. Összességében tehát szűk 3 hónap alatt sikerült a középfokról eljutnom a felsőfokig, valamint az előző nyelvvizsgával együtt bruttó időben kifejezve alig több mint 5 hónap alatt egy B2 és egy C1 nyelvvizsgát megszerezni. Ezeket az eredményeket Attilának köszönhetem, hiszen az ő segítsége és támogatása nélkül nem sikerülhetett volna.

Attilát bátran ajánlom mindenkinek, azonban lényegesnek tartom hozzátenni, hogy a megfelelő kölcsönös együttműködés elengedhetetlen: az órákra való rendszeres készülés és a házi feladatok elkészítése fontos, hogy magától értetődő legyen, a siker csak így lehetséges.

Köszönettel tartozom Attilának a teljes körű és alapos, precíz felkészítésért, illetve segítőkészségéért valamint lelkiismeretes munkájáért, hiszen számára a német nyelv oktatása nem csupán egy szakma, hanem egy hivatás.

Á. Bence

Budapest, 2014. 04. 28 Remélem hasznát fogod venni neki.

Köszönöm az együttműködést, és ha a jövőben az ismerőseim közül bárki német nyelvtanuláson töri a fejét, mindenképpen hozzád fogom irányítani őket. Valamint, ahogy azt említettem már neked is, a mesterképzés elvégzését követően, egy azonnali németországi munkavállalás esetén, ismét felkereslek majd téged a tanultak felfrissítése céljából.

Ezúton én most elbúcsúzom egy időre, sok sikert és kitartást kívánok a továbbiakban

Üdvözlettel Bence 2014.04.28.

Világéletemben kiütéseim voltak még a német nyelv gondolatától is, szerencsére az élet akkora forgatókönyvíró hogy belekényszerített abba, hogy ne csak tanuljam, de nyelvvizsgázzak is belőle. 4 évnyi gimnáziumi tanulást sikerült elfelejteni teljesen 10 év alatt, így lényegében a nulláról, munka mellett ugrottam neki, októberben. Eleinte önállóan, majd egy tanár mellett akit a céges levelezőlistán találtam.

Sajnos a felkészülés nem volt igazán jó, számomra érthetetlen módon jobban fejlődtem egyedül mint tanár mellett. Koncepcionális különbségek egész sora merült fel köztünk magában az oktatás módszerében is, ami magántanár esetében nem kis szó. 1 hónapnyi nyűglődés után elváltak útjaink.

Így keveredtem Attila mellé, akire interneten sikerült rátalálni. 4 hónap alatt sikerült olyan szintre rántani magam mellette, hogy 93%-os töltöttem egy B1-es telc nyelvvizsgát. Mivel van összehasonlítási alapom, pár dolgot kiemelnék:

– Attila felkészült. Nem helyben találja ki mit kellene aznap csinálni, van egy koncepciója, amit végigvisz.

– Ennek ellenére flexibilis. Nagyon jól személyre tudja szabni a tananyagot, nem olyan, mint a gyári szalagmunkás, hogy mindenkinek ugyanazt.

– Rutinos. Ismeri a vizsgákat és a vizsgakövetelményeket, illetve sok hallgatója van, ennek a pozitív hatása is érződik.

– Ezt a negyedik dolgot nem tudom igazán egy szóval megfogalmazni, de vannak azok a tanárok akik nem azért oktatnak mert kell nekik, hanem mert szeretnek. Ez olyan dolog amit itt nehéz lenne elmagyarázni, de rögtön érezhető az első foglalkozáson is. Én 4 hónap alatt megbarátkoztam a német nyelvvel, és bár már megszűnt rajtam a kényszer, úgy döntöttem, hogy szeretném a tudásomat jobban elmélyíteni, és mindehhez ismét az Attila segítségét kérni. Remélhetőleg beférek a noteszébe ! 2014.05.10

Kedves német nyelvet tanulni akarók!22 éves egyetemista hallgató vagyok. Középiskolában második nyelvként tanultam a német nyelvet és sikeresen középfokú nyelvvizsgát tettem belőle. Ezt követően néhány esztendeig nem használtam eszközként a németet. Mesterképzésem megkezdésekor irányult a figyelmem olyan Németországban eltölthető pályázati lehetőségekre, amelyek szakmai gyakorlatként az én szakomhoz illeszkedik. Persze ehhez a német nyelvet eszközként kell használni, mind a társalgásban, mind a szakmámban. Ehhez az eddigi nyelvismeretem természetesen kevésnek bizonyult, így mindenképpen szükséges volt feleleveníteni és továbbfejleszteni magam a biztos nyelvhasználatra.

Egy ismerősöm ajánlotta Szente Attila tanár urat. Már az első alkalommal tudtam, hogy jól döntöttem. A nyelvet tökéletesen tudó, kitűnő pedagógiai érzékkel bíró tanár úr, miután nyelvi készségeimet (hallás, beszéd, írás, olvasás) felmérte, pár alkalom után, lelkiismeretes munkájának köszönhetően, segített visszahozni korábbi tudásomat. Ezt követő stratégiája illeszkedett az én célom eléréséhez, miszerint tudjak pályázatot írni, interjút adni és biztosan használt szókincsem legyen közigazgatás német szaknyelvből. Tanár úr mindig rugalmasan alkalmazkodott az én időbeosztásomhoz, biztosította az optimális nyelvtanuláshoz szükséges környezeti feltételeket. Az órái jól felépítettek, célirányosak voltak. A szakmámhoz szükséges szókincset csak tőle tanultam meg. Nagy tárgyi tudású és magas érzelmi intelligenciával rendelkező tanárember. Folyamatosan fejleszti és képzi magát, igyekszik minden féle szakterületen segítséget nyújtani a diákoknak, legyen az rendőrségi szaknyelv vagy akár építésügy. A kor elvárásaival tartja az iramot.

Szeptembertől áprilisig eljutottam oda, hogy az ő tanítása segítségével beadott pályázatom sikereseknek bizonyult. Ha visszajöttem Németországból, közös munkánkat folytatni fogjuk egy felső fokú szakmai nyelvvizsgáig német nyelvből.

Szente Attila tanár urat őszintén tudom ajánlani minden német nyelvet tanulni akarónak.

 

  Budapest, 2014. május 17.                                                         Deák Fruzsina Tünde

2014. májustól-aug-ig

Ajánlás:Teljes szívemből ajánlom Szente Attila Tanár Urat azoknak a diákoknak, akik a német nyelvtanulás mellett döntenek! Neki köszönhetem, hogy nem sokkal több, mint fél év alatt olyan szintre tudtak fejleszteni gazdasági szakmai német nyelvtudásomat, hogy a Budapest Corvinus Egyetem Nyelvvizsgaközpontjában sikeres írásbeli nyelvvizsgát tehettem. Pedig higgyétek el, én körülbelül az alapfokról indultam, de a kitartás, a szorgalom, és a Tanár Úr feledhetetlen lelkesedése, valamint a Corvinus Nyelvvizsgaközpont említésre méltó korrektsége járult hozzá sikeremhez. Ne éljetek sztereotípiákkal! A Corvinus nem nehéz, és nem is gyilkos J Ha ismételten választani kellene, csakis ide jelentkeznék!  2014.05.31. Budapest

Kedves Attila !Az órák jól felépítettek voltak, jó volt, hogy a vizsga anyagra koncentráltunk és ilyen feladatokat gyakoroltunk.

Örültem annak is, hogy alkalmam nyílt a szóbeli részt is gyakorolni. Jó tanácsokkal szolgáltál a vizsgával kapcsolatban. A házi feladatok is hasznosak voltak, mert így legalább itthon is tudtam gyakorolni, óráról órára!

Talán egyetlen negatívumként az órák időpontját tudnám felhozni. De ez csak szubjektív véleményem, mert én a délutáni, esti órákban már nehezen tudok koncentrálni, de sajnos más időpontra nem volt lehetőségünk.

Köszönöm szépen még egyszer a segítséget és a jó tanácsokat a vizsgával kapcsolatban!Üdv,

Noémi

MSC diplomám átvételének egyik feltétele volt egy élő idegen nyelvből államilag elismert középfokú C típusú szaknyelvi vizsga. Német nyelvből GOETHE B2 általános nyelvvizsgával rendelkeztem, amikor felkerestem Szente Attila tanár urat, aki egyből a Corvinus Egyetem német nyelvű közgazdasági szaknyelvvizsgáját javasolta. A felkészülés kezdetektől fogva célirányosan, a vizsga témaköreire fókuszálva, az írásbeli és szóbeli készségek párhuzamos fejlesztésével zajlott. Tanár úr kifogyhatatlan gyűjteménye kiváló alapként szolgált a felkészüléshez.  Attila az órarend tekintetében rugalmas, nagy előny ez a munka melletti felkészülés során.A vizsgák teljesen korrekt, kiszámítható módon történtek. Az írásbeli vizsga a felkészülés során begyakorolt témakörök alapján teljesíthető. Az auditív rész (magnó) tárgyi feltételei maximálisan megfeleltek jelen kor követelményeinek. A szóbeli vizsgán a Corvinus Egyetem szakemberei maximálisan korrekt módon, a vizsgaszabályzat előírása szerint jártak el.A Corvinus Egyetem vizsgáit ajánlom mindazoknak, akiknek bármely célból általános/gazdasági német nyelvvizsga szükséges. Szente Attila tanár urat ajánlom mindenkinek, aki bármely célból németül szeretne tanulni, mivel rendkívül sokoldalú, alapos felkészítése és kifogyhatatlan gyűjteménye kiváló alapot ad a sikeres nyelvtanuláshoz és a vizsgákhoz.2014.06.01.

Kedves Tanar Ur!Elnezest,hogy csak megkesve es,hogy ekezetek nelkul, de kuldom a par soros velemenyt a tanfolyamrol.”Szente Attila tanar ur altal tartott orak lenyegre toroek es erdekesek voltak, a tanar ur igyekezett figyelembe venni mindenki tudasszintjet es ennek megfeleloen haladni. Nagyon sokat segitettek a nyomtatott anyagok,amiket kaptunk tole es az ajanlott konyvek is. Sokszor felhivta a figyelmet olyan dolgokra,amiken konnyen atsiklik az ember,illetve, amelyeknel fennall az eselye annak,hogy esetleg sok helyen helytelenul tanitjak.Nagyon sokat jelentett,hogy barmikor barmit meg lehettett kerdezni a temaval kapcsolatban, a tanar ur turelme hatartalan! 🙂 ”

Üdvozlettel:

Bujdoso Gabriella .  2014.06.04.

Kedves Attila!Elnézést, hogy csak most írok értékelést, de eddig nem igazán volt időm rá.Tanári értékelés:Nagyon örülök, hogy rátaláltam Attila honlapjára az interneten. Egy nagyon kedves lelkiismeretes jó német tanárt ismertem meg benne. Annyi gyakorolni való anyagot és komplett nyelvvizsga sorokat kaptam tőle, hogy időm se volt végig csinálni őket. Rengeteget segített a TELC nyelvvizsgára való felkészülésben, illetve a Corvinus nyelvvizsgára is a számtalan gyakorló könyvéből egyesével válogatta nekem össze a feladatokat. Csak ajánlani tudom mindenkinek, biztosan segíteni tud a sikeres nyelvvizsga elérésében.

 

Nyelvvizsga:Attilát akkor kerestem fel, amikor egyéni felkészüléssel, már másodjára sem sikerült a TELC írásbeli nyelvvizsgám (a szóbeli elsőre sikerült). Rengeteg kimondottan TELC nyelvvizsga feladatlapot kaptam tőle, amelyeket mind egytől-egyig átbeszéltünk együtt az órákon. Sajnos ezt követően (gyanús pontszámokkal) ismét nem sikerült a nyelvvizsga. Ekkor javasolta Attila, hogy próbáljuk meg a corvinus nyelvvizsgáját, hiszen a 2 különböző helyen tett sikeres azonos szintű és típusú nyelvvizsga egyesíthető komplex nyelvvizsgává. A corvinus nyelvvizsgának nincs még annyi gyakorló feladatsora mint a TELC-nek de szerencsére Attila rengeteg ugyan olyan típusú feladatot tudott nekem másolni a gyakorló könyveiből. Annyi feladatot kaptam tőle, hogy a nyelvvizsgáig nem is tudtam mindet megoldani. A nyelvvizsga lebonyolítása nagyon korrekten és jól szervezetten ment. A különböző nyelvű és szintű nyelvvizsgázók mind egy teremben írták a vizsgát. A feladatokra megfelelő idő állt rendelkezésre és szótár is használható volt, ami nekem már alapból adott egy biztonság érzetet a feladatok megoldása közben. Véleményem szerint a feladatok nehézségi foka is megfelelő volt, és a levél téma is nagyon jó volt. A nyelvvizsgám ezúttal a corvinuson sikerült és a pontjaimat elnézve sokkal korrektebbül pontozták a levelet is mint a TELC-en. Ráadásul a corvinus majdnem fele annyiba kerül mint a TELC nyelvvizsga…Mindenkinek csak ajánlani tudom a Corvinus nyelvvizsgát.Még egyszer köszönöm szépen Attila a rengeteg segítséget és biztatást. :)Emese   2014.06.05.

Egy kedves barátomtól kaptam meg Attila számát, akinek már a hangjából érezhetős volt a segítőkészség a lelkes motivált hozzáállás.

Bizakodva mentem az első órájára, ahol rengeteg anyagot és taktikai tippet kaptam a nyelvvizsgához.

Folyamatosan, egy héten többször készültünk együtt, és az általa kiadott házi feladatok megoldásait is rendszerint szakszerűen azonnal kijavítva küldte vissza.

Az ismeretség előtt sajnos sorozatosan a TELC intézet nyelvvizsgájával próbálkoztam sajnos sikertelenül, sokszor érthetetlen okokból.

Attila javaslatára a Corvinus általános nyelvvizsgát próbáltam ahol, elsőre sikeres vizsgát tudhattam be.

Örültem, hogy végre egy profi tanárral találkoztam és készülhettem! A sok speciális feladat és rendszeres gyakorlás meghozta gyümölcsét!

Rövid idő alatt maximális sikert arattunk együtt, ami mindenkinek nagy erőt adhat a tanulásban 2014.06.015

Kedves Szente Attila!Ezúton szeretném még egyszer megköszönni áldozatos, lelkes, pontos, alapos munkáját, amit Misi fiam felkészítése terén tanusított! Meg kell, hogy mondjam, hogy én még eddig ilyen mentalitással, maximalizmussal, lelkesedéssel nyelvtanárnál (sem) találkoztam…!!! :)))))A nyelvvizsga eredményhirdetése óta már eltelt mintegy 2 hét, de én még mindig csak “hápogni” tudok az eredmények láttán… Hihetetlen, döbbenetes! :))))Nagyon-nagyon köszönök mindent! Misi külföldi továbbtanulása – legalábbis e téren – teljesen egyenessé vált. (Szerencsére a tanulmányi jegyei, érettségi eredményei is nagyon jók lettek, így – úgy tűnik – e téren is iárnyba állt a dolog. Most már gyakorlatilag csak a határidőket és hivatali formaságokat kell teljesítenünk.)Misi minden bizonnyal fog átküldeni Önnek egy ajánlást, amit ő írt, de azért én is küldök egyet. Ha gondolja, felteszi, ha nem, nem (hiszen a szülő mégsem maga a diák…). De azért nem bírtam megállni, hogy ne írjam meg.

További munkájához sok sikert kívánok!

A nyári óraegyeztetéseket Misivel még gondolom, megbeszélik, a nyaralások kivételével a nyár többi részében örülnénk a heti 2 alkalomnak, ha Önnek is megfelel. Ha mód van rá, matematikai (esetleg informatikai?)) szókincset jó lenne gyakorolni, ill. amit Ön ajánlott: általános élethelyzeteket (albérlet keresés, hivatali ügyintézés, stb.)A tanácsadó cégnél, aki az egyetemi felvétel bürokráciájában segít, ajánlották a müncheni LMU egyetem által kidolgozott szaknyelvi blokkokat, önálló felkészüléssel. Utánanézünk, és ha van matematikai-informatikai modul, akkor arra befizetnénk. Ez esetleg az Önök közös munkájához is hozzájárulhatna. Egyelőre még várjuk az egyetem válaszát a modulok részletesebb tartalmát illetően.

Üdvözlettel Ijjasné Miterli  Edit. 2014.06.17

Kilógva a sorból, én szülői szempontból szeretném értékelni Szente Attila munkáját. Érettségi előtt álló kamasz fiam Németország egyik elitegyetemén készül továbbtanulni.  A jelentkezési feltételek között a TestDaf nyelvvizsga 4-es szintje volt megjelölve (kb. magyar C1, felsőfok). Fiam tudása januárban még valamivel  a magyar B2 szint alatt volt. Bár nagyon jó képességű gyerek, de több nyelviskola és magántanár is lehetetlennek tartotta augusztus végéig a kÍvánt szint elérését. Egyedül Attila volt az, aki bevállalta ezt a „meredek” projektet (!).  Bár TestDaf-ra korábban még nem készített fel diákot (és ezt korrekten nekünk is megmondta), mégis elvállalta, és 1-2 napon belül beszerezte a felkészüléshez szükséges vizsgaspecifikus tananyagokat. Én már itt szóhoz sem jutottam a pozitív megdöbbenéstől, ilyen fokú alaposság és munkatempó láttán (pedig én magam is maximalista vagyok). A felkészítés során Attila mindvégig lelkes, alapos, pontos, precíz és rendkívül korrekt volt. CSAK JÓT TUDOK MONDANI RÓLA ÉS AJÁNLANI MINDENKINEK.  Az általa ajánlott tananyagok hasznosak, vizsgaspecifikusak, az órák személyre szabottak voltak. A tempó erős, a lecke sok  volt, de megérte!

A mintegy 3 hónapos felkészítés után fiam április közepén (!) letette a nyelvvizsgát, a vizsga  4 területéből kettőn 5-ös szinten (magyar C2!!!) és kettőn 4-es szinten (magyar C1!).  Én napokig csak döbbenten álltam az eredmények láttán, alig tudtam elhinni, ami a szemem láttára történt.  Gyakorlatilag egyenes út nyílt fiam számára a megcélzott egyetemekre… A nyár hátralévő hónapjaiban – megbeszélésünk szerint – szakmai nyelvet fognak gyakorolni Attilával, ősszel pedig következő gyermekem kezdi a Tanár Úrnál a nyelvvizsga felkészülést.

MUNKÁJÁT NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM, ÉS MÉG EGYSZER, JÓ SZÍVVEL CSAK AJÁNLANI TUDOM MINDENKINEK!!!

 

Ijjasné Miterli Edit

2014. június 16.

Németországban szeretnék továbbtanulni, ezért szükségem volt egy felsőfokú német nyelvvizsgára. Hogy erre jól fel tudjak készülni, kerestem az interneten német magántanárt, és a megtaláltak közül Szente Attila volt a legszimpatikusabb. Nagyon örülök, hogy hozzá járhattam órákra: alig három hónap alatt rengeteget fejlődtem a segítségével, és rengeteg anyaga, illetve óriási tudása van a különböző nyelvvizsgákról, amelyekkel a felkészülésemet tudta segíteni. Sok feladatsort megcsináltam nála, ami által rutint szereztem a TestDaF nyelvvizsgára, és egy csomó jó ötletet, tippet adott, mire kell ügyelni a nyelvvizsgán a leírt szempontokon túl. Maga a TestDaF nyelvvizsga Magyarországon nem elismert, azonban a legjobb választás a német nyelvi továbbtanuláshoz. Az egyik nehézsége abban áll, hogy a szóbeli részét nem egy vizsgáztatóval szemben ülve tudjuk le, hanem egy gép veszi fel a hangunkat, amit aztán a központban kiértékelnek. Az erre való felkészülésben is fantasztikus segítséget kaptam Szente Attilától, aki lelkiismeretesen és lelkesen készített fel a nyelvvizsgára, és nagyon jó érzés volt, hogy nem csak egy “fizető ügyfél” vagyok, hanem tényleg számít neki is, hogy szép eredményeket érjek el az általa adott tudás segítségével  2014.06.21

Kedves Attila!Igéretemnek megfelelően küldöm az értékelést, mely bevallom nem könnyű feladat, és ezt szerintem mindenki tudja, akinek ahhoz volt szerencséje, hogy nálad tanulhatott.

A tanításhoz való elkötelezettséged, az állandó felkészültséged, a kifogyhatatlan türelmed és kitartásod lenyűgözött. Az, hogy minden diákoddal ilyen odaadóan foglalkozol, hogy állandó kapcsolatban állsz velük, és „terelsz” mindenkit a jó irányba példaértékűnek tartom MINDEN tanár számára.

Közel 1 éve, hogy először találkoztunk, amikor célul tűztük ki a nyelvvizsgát. Amikor először beléptem az ajtódon, őszintén szólva vonakodtam az egésztől, hiszen egy akkor még „idegen” személy kezébe adtam „sorsomat”. Ez az érzés körülbelül 5 perc alatt elmúlt. Az órák kiválósága, a jó beszélgetések és a kitűnő munkád feledhetetlen élményeket nyújtottak számomra.

Jelenleg egy sikeres TELC B2 nyelvvizsgán vagyok túl, mely nem sikerülhetett volna, ha nem TE tanítasz. Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy hozzád kerülhettem, és nagyon hálás vagyok a sok segítségedért.

Üzenem azoknak, akik ezeket a sorokat olvassák, hogy ne habozzanak! Attilánál jobb, barátságosabb magántanárt a világon nem találni. (Ez nem túlzás.)

Köszönöm Neked Attila a sok segítséget, illetve, hogy nemcsak megtanítottad, hanem meg is szerettetted velem a német nyelvet! Örülök, hogy megismerhettelek, hogy nálad tanulhatok.

Üdvözlettel

Gergő  2014.06.24.

Kedves Attila! Nagyyon szépen köszönjük mi is a sok segítséget Andris sikeres vizsgájához!Írtunk egy kis értékelést, amelyet szintén nagy örömmel küldök!

Köszönettel és üdvözlettel

András

Tanári értékelés:

 

„Szente Attila tanár úr munkájával és hozzáállásával nagyon meg vagyunk elégedve. A tanítás során következetes, alapos és rendkívül céltudatos. Az órákra nagyon felkészült, a reális cél kitűzésében és az ahhoz vezető út megtervezésében is sokat segített tanácsaival. Rendszeresen és nagy mennyiségben, de teljesíthető mértékben adott házi feladatot! Lelkiismeretes és lelkes, tanítványát ösztönző, jól és sikeresen motiváló pedagógusnak ismertük meg. Szülőként nagy segítségünkre volt, hogy minden megtartott óráról részletes és írásos beszámolót adott nekünk, amelyen követhettük a haladást, az esetleges házi feladat elmaradást. Közel két éve ismerjük, mint német nyelvtanárt, azóta tanóra nem maradt el semmilyen Hozzá köthető okból! Köszönjük eddigi munkáját és ezután is számítunk Rád.   2014.06.24.

Kedves Attila!Kérésedre írom az alábbi értékelést

Magas szintű nyelvismeret, szakképzettség; rengeteg rendelkezésre álló oktatási anyag; barátságos, közvetlen órák; kérdésekre adott kielégítő magyarázat; rugalmas beosztású órák; akár munka mellett, munkaidő után is lehetséges az óra látogatása; a különböző nyelvvizsgák menetének pontos ismerete; szóbelire való gyakorlás különböző módokon; az időigényes feladatok otthon történő megoldása után órán a feladatok leellenőrzése és átbeszélése miatt több dolog elsajátítására van lehetőség.Üdvözlettel:

Anka Máté

 2014.06.22. dátummal, 12:30 időpontban

Tisztelt tanár úr!

Köszönöm kiváló munkáját.

Az elmúlt 6 hét megváltoztatta az oktatásról kialakult képet bennem.

Véleményem szerint Ön nagyon alapos és felkészült tanár.

Nagyon nagy sikernek tartom, hogy a mindennapi munka után fáradtan érkező diákjainak képes volt az egyik legnehezebb nyelv alapjait megtanítani.

Ennyi idő után némiképpen átlátom a német nyelvtan legtöbb részét, ez mindenképpen felülmúlja a várakozásimat.

Nagyon értékesnek tartom, nyelvtani és pedagógiai munkáját egyaránt.

Nem tudom szabad e, az Ön által vezetett kiváló tanfolyamot kritikával illetnem (hiszen Ön sem kritizált, amikor a Dunában sétáltam) én mégis arra kérném, hogy amennyiben lehetősége van rá, a szövegértéshez használt hangminőséget, valahogy próbálja meg kicsit javítani.

Köszönöm lelkiismeretes munkáját.

Üdvözlettel: Wimmer Károly 2014.07.08

Kedves Tanár úr!Az alábbiakban küldöm a tanfolyamról való benyomásaimat, véleményemet:Bár nem elsősorban tanfolyami formát kerestem a német nyelv tanulásához, mégis remek lehetőségnek bizonyult a nyelv alapjainak elsajátításához. Az órákon jó összeállításban, átgondolt, megfontolt tematika szerint haladtunk és összefüggéseiben ismerhettük meg a német nyelvtant. Az órákon a nyelvtan mellett teret kapott a hallás utáni értés, a beszédkészség és a szövegértés fejlesztése is, ami nagyon hasznosnak bizonyult. A tanár úr részéről nagyon pozitív, segítőkész, barátságos és lelkiismeretes hozzáállást tapasztaltam. Mindezek hozzájárultak ahhoz, hogy kedvet kapjak a nyelvtudásom további fejlesztéséhez.

üdvözlettel:

Szvitán Krisztián  2014.07.09.

 

2014. ősz

Szente Attila a Telc német B2-es nyelvvizsgára készített fel. Gyenge középfokú német tudással kerestem fel körülbelül 1 hónappal a nyelvvizsga előtt és segítségével sikeresen megszereztem nyelvvizsgámat, melyért nagyon hálás vagyok :). Szente Attila rendkívül jól felkészült, lelkiismeretes tanár. A felkészítés során rengeteg  segédanyag állt rendelkezésre, sok hasznos tanáccsal ellátott a vizsgafeladatokkal kapcsolatban. Az órákat az én igényeim szerint építette fel, melyek jó hangulatban teltek. Amit különösen pozitívnak  tartok- és más tanárnál nem tapasztaltam-, hogy Attila a vizsga előtt készségesen szervezett egy próba szóbeli vizsgát, ahol egy másik tanítványával tudtam gyakorolni a Telc vizsga szóbeli részét.Szente Attilát minden német nyelvvizsgára készülőnek és német nyelvet tanulni vágyóknak ajánlom!  2014.07.14  Sándor Flóra

Kedves Attila!!

Szeretném itt is megköszönni a rengeteg segítséget es türelmet, amit kaptam! Remek tanár , csak ajánlani tudom mindenkinek!

Korrekt, mindenben tud segíteni, mindenhez van rengeteg anyaga, könyve! Minden órára új anyaggal és feladattal keszült nekem is. Engem egy rövid hónap alatt készített fel B1-ről B2-re, nagyon sokat segített a nyelvtanulásomban és megkedveltette velem a német nyelvet, annyira, hogy a C1-es nyelvizsgát is lefogom tenni a közeljövőben, ebben is számítok a segítségére és bíztató hozzáállására! Az órákkal kapcsolatban csak pozitiv emlékeim vannak, változatosak és mindig azt gyakoroltuk amire szüksèg volt.

Tisztelettel, Kollerits Dalma 🙂 2014 09.09

Szente Attila tanár urat mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nyelvvizsgát szeretne tenni vagy német nyelvet tanulni szándékozik. Megfelelően felkészült valamint ismeri az egyes nyelvvizsgák követelményeit. Engem pár hónap alatt felkészített a Telc nyelvvizsgára, ahol elsőre sikerült a szóbelim, de sajnos az írásbelim nem sikerült, úgy gondolom a írásbeli sikertelensége nem a felkészítés miatt következett be, hanem a nem egyértelmű feladatok és a félreértelmezhető válaszlehetőségek miatt, valamint a levélnél pedig igazságtalanságot feltételezek. Ezeket követően a Corvinus nyelvvizsgát próbáltam ki, ahol gond nélkül teljesítettem a kritériumokat. A Corvinus nyelvvizsga sokkal színvonalasabban van megszervezve illetve a  javítás is igazságos, korrekt!

Tanár urat mindamellett, hogy szakmailag kiemelkedőnek, még barátságosnak illetve lelkiismeretesnek ismertem meg. Azóta több barátomnak is ajánlottam akik szintén meg vannak vele elégedve és sikeres nyelvvizsgát tettek. Nála az ember céltudatosan, gyorsan tud tanulni!

H. Ákos ”  21014.09.19

Ezúton szeretném megköszönni a segítséget, melyet a TELC B2 nyelvvizsgához kaptam. 2 éve tanulok Attilánál, a célom egy jól használható, biztos alapokon nyugvó nyelvtudás megszerzése volt. Az első év végén 90%on felüli alapfokú, most pedig 90%os középfokú nyelvvizsgát tettem. A felkészülés során hihetetlen mennyiségű segédanyagot kaptam, és rengeteg teszttel, más diákokkal szervezett próbavizsgákkal gyakoroltunk. Attila a vizsgáztatásban szerzett gyakorlata alapján nagy pontossággal méri fel tanítványai tudás szintjét, és célirányos gyakorlatokkal emeli készség szintű gyakorlati tudássá a megszerzett ismereteket. Felbuzdulva az elért eredményen, megkezdtük a felkészülést a felsőfokú nyelvvizsgára. 2014.09.22 

Tisztelt Szente Attila!

Ma tudtam meg az eredményeket és 64% lett az írásbeli és 69% a szóbeli éppen meg lett mind a kettő. 🙂 nagyon örülök neki és köszönöm szépen a segítséget! Tisztelettel Szolomájer Zsanett 201.09.27 . Budapest.

Attilát 2014 februárjában kerestem fel először, egy nagyon jó barátom ajánlása alapján. Gimnázium alatt tanultam németet, valamint azt követően az egyetem egyik félévében is. A tudásomat meglehetősen megkopottnak éreztem, azonban mindenképp szerettem volna nyelvvizsgát szerezni, valamint és alaposabb nyelvtudást szerezni, emiatt úgy döntöttem, hogy sokkal alaposabban nekilendülök újra a német nyelv tanulásának. Mielőtt elkezdtük volna a közös munkát, Attilának felvázoltam a némettel kapcsolatos céljaimat, amelyekben ő maximálisan támogatott. Első körben megegyeztünk, hogy a TELC B2 nyelvvizsga megszerzése lesz az elsődleges cél, majd ezt követően folytatjuk tovább a közös munkát

A felkészülést egy szintfelmérővel kezdtük, ahol szóbeli feladatokkal, magnóhallgatással, szövegéréssel felmérte a nyelvtudásomat. Ezt követően szisztematikusan nyelvvizsga feladatokat oldottunk meg, mindeközben rendkívül nagy hangsúlyt fektettünk a szókincs bővítésére, valamint a nyelvtani tudás felfrissítésére és a nyelvvizsgához szükséges nyelvtani ismeretek megszerzésére. Februárban kezdtük el a közös munkát, eredetileg úgy terveztük, hogy májusban fogok elmenni nyelvvizsgázni, azonban az egyetemi feladatok meglehetősen lefoglaltak, emiatt úgy döntöttem, hogy az augusztusi nyelvvizsgát célzom meg.

Augusztusra a létező összes gyakorlófeladatot megoldottuk, rengeteg magnóhallgatást és nyelvtani feladatot csináltunk meg, továbbá alaposan felkészültünk a nyelvvizsgán elvárt levélírásra is. Attilát megelőzően több nagyon jó némettanárom is volt, azonban Attila mindegyiküket felülmúlta. Számára a német oktatása nem csak egy munka, hanem egy szenvedély, és mindent megtesz azért, hogy diákjait motiválja és a lehető legjobban felkészítse a nyelvvizsgára, vagy a különféle külföldi kihívásokra. A felkészülés folyamán folyamatosan bíztatott, motivált, mely óriási motivációt adott a tanuláshoz, s mindemellett elültette bennem a német nyelv iránti szeretetet, melynek eredményeképp mindenképpen szeretném tovább folytatni a nyelvtanulást.

Szeretném felhívni azoknak a figyelmét, akik a nyelvtanuláson gondolkodnak, hogy mennyire fontos a diákok részéről a személyes rész, a folytonos szorgalmas egyéni munka, az órákra való alapos felkészülés. Személy szerint óriási tiszteletlenségnek tartottam volna megengedni magamnak azt a luxust, hogy ne készüljek Attila óráira, miközben ő szívét-lelkét beletette a közös munkába. Másrészt szeretném megjegyezni, hogy nulla tudással, 1-2 hónap alatt nem lehet felkészülni egy nyelvvizsgára. Augusztusban a nyelvvizsgán abszolút korrektek voltak, teljesen meg voltam elégedve a vizsgáztatással. A nyelvvizsgára nyugodtan mentem el, mivel tudtam, hogy Attilával rendkívül alaposan felkészültünk, így úgy gondoltam, hogy igazán nagy meglepetés nem érhet. Ez a várakozásom be is igazolódott, augusztusban sikeresen letettem a nyelvvizsgát. Ez úton is szeretném megköszönni Attilának azt az óriási mennyiségű munkát, amit belefektetett a közös felkészülésbe, és köszönöm a motiválást, a bíztató szavakat, amelyek mindig extra motivációt nyújtottak a tanuláshoz.

Attilát mindenkinek ajánlom, meggyőződésem, hogy senki sem fog csalódni benne, továbbá biztos vagyok benne, hogy kevés olyan némettanár van, aki olyan alapos szaktudással, valamint a nyelvoktatás iránti elhivatottsággal rendelkezik, mint Attila.  2014.10.19 .  Budapest

Egy éve járok Szente Attila magántanárhoz és most büszkén lehetek a német komplex középfokú nyelvvizsga (TELC) tulajdonosa.

Először az osztályozóvizsgáim miatt kerestem meg. Később kezdtünk csak el a nyelvvizsgára is készülni. A nyelvvizsgára természetesen nem egy hónapot hagytunk, hanem 5 hónapot jó alapokkal. Az órák jó munkatempóban haladtak és rengeteg felkészülési anyagot kaptam mindenféle formában (írásbeli feladatok az összes nyelvvizsgás könyvből, szóbeli feladatok, hanganyagok minden órán, levélírás és szóbeli feladat gyakorlása más nyelvvizsgára felkészülőkkel együtt). A képességeimnek megfelelően napról napra javultam az órák hatékonysága által. A nyelvvizsgának felkészített állapotban indulhattam neki. A vizsgán nem vártak meglepetések és így elsőre átmentem egy olyan nyelvvizsgán ahol szótárt nem lehet használni.

Köszönöm Szente Attilának a lelkiismeretes és precíz felkészítését!

Varga Márta 17 éves tanuló. 2014.10.31 Budapest

Az interneten találtam meg Attila elérhetőségét. Jobb nyelvtanárt aligha dobhatott volna fel a Google.

Azt kértem, hogy intenzíven tanuljunk. És így is lett. Feladatokkal látott el, az órákon kívül javította a fogalmazásaimat. Alkalmazkodott ahhoz, hogy én mit érzek még gyenge pontak a felkészülésben, mihez kell még erősítés, gyakorlás. Bármilyen kérdés merült fel bennem, nem kellett gondolkoznom azon, hogy feltehetem-e. A kötetlen légkör termékennyé tette a nyelvtanulást.

Nagyon lelkiismeretes, alkalmazkodó, segítőkész nyelvtanárnak ismeretem meg Attilát. Sajátjának érzi a diákjait, a diákjai sikerét. A közös célért pedig nem rest beletenni saját részét a munkába.

Köszönöm, hogy együtt készülhettünk fel a nyelvvizsgára!

Emma 2014.11.06

Szente Attila Tanár Úrhoz 2014 március elején kezdtem el járni. Őszintén állíthatom, hogy szinte a nulláról kezdtük a tanulást, és 7 hónap alatt sikerült eljutnom a szakmai közép szintig. Amit álmomban sem mertem volna gondolni, hogy a szóbeli részén 92%-ot érek majd el, de így lett. Még most is alig hiszem el, azok után, hogy eleinte meg sem mertem szólalni az órákon. Óriási szerencsének tartom, hogy rátaláltam Tanár Úrra, mert nélküle biztosan nem sikerült volna ennyi idő alatt felkészülnöm. Hála Neki, idén decemberben kézbe vehetem a diplomám és mester szakra is jelentkezhetek. Attilában nem csak egy lelkes, alaposan felkészült Tanárt ismertem meg, hanem egy önzetlen, tiszta szívű embert is. Tanár Úr egy igazi Kincs. Személyre szabott óráival, fáradhatatlan lelkesedésével, figyelmével, türelmével sikerült megszerettetnie velem a német nyelvet, amit ezek után szeretnék a felsőfokig fejleszteni. Az óráin nagy hangsúlyt fektet a szóbeli és hallásértés gyakorlására, illetve a nyelvtant is alaposan elmagyarázza, ha látja, hogy probléma van vele. A rengeteg feladott házi feladatot óráról órára kijavítja.

Nem tudom elégszer megköszönni mindazt amit Tanár Úrtól kaptam…. Bárcsak Minden Tanár ilyen lenne, mint Ön!!!!!!!!!!!!!!!!

Hálás köszönettel,

Ádám Csenge 2014. 11. 06.

Szente Attila Tanár Úr a harmadik középfokú nyelvvizsgám (német TELC B2) megszerzéséhez segített nagymértékben hozzá!

Eddigi tanulmányaim során általános iskolában, gyakorlógimnáziumban, egyetemi nyelvoktatásban, akkreditált nyelviskolákban, több magán nyelvtanárnál tanultam különböző nyelveket.

Túlzás nélkül állíthatom; hogy Szente Tanár úr az egyik legkorrektebb és lelkiismeretesebb nyelvtanár, akivel ezidáig találkoztam.

Segítőkészsége és precizitása példaértékű. Valamennyi német nyelvvizsgatípust ismeri, rengeteg nyelvkönyvvel, segédanyaggal rendelkezik. Nagy biztonsággal méri fel a diákok tudását, majd egyéni igényeknek megfelelően, célzottan készíti fel a kiszemelt vizsgára őket. Az órák jól felépítettek, mindig jó hangulatban telnek; a Tanár Úr minden apró részletre figyel, és mindig biztat, lelkesít. A német nyelv tanulása ezáltal válik könnyeddé és szerethetővé.

Persze csodát senki ne várjon, de több hónapos kitartó munka után szinte garantált a sikeres nyelvvizsga!

Szente Attila Tanár Urat mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani.

Egy hálás tanítvány, aki az egészségügyi szaknyelv tanulásával folytatja a Tanár Úrnál nyelvtanulást 2014..11.14

Tisztelt Tanár Úr!

Nagyon nehéz szavakba öntenem a 40 órás tanfolyammal kapcsolatos érzéseimet. Kicsit kételkedve kezdtem bele a tanfolyamba hisz 40 óra nagyon rövid idő bármelyik nyelv alapjainak a megismeréséhez,elsajátításához. A Tanár Úr már az első alkalommal eloszlatta a kételkedésemet.Minden órán sok anyagot vettünk és sok házi feladatot kaptunk.Én abban a szerencsés helyzetben voltam,hogy volt időm megküzdeni a házi feladatokkal aminek az lett az eredménye,hogy mire a végére értem,rögződtek is bennem a szabályok.A Tanár Úr mindenben nagyon segítőkész volt,igyekezett a lehető legtöbbet átadni nekünk a hatalmas tudásából.A lehetőségekhez képest próbált kicsit személyre szabottam is foglalkozni mindenkivel.Sok plusz anyagot kaptunk aminek a segítségével elmélyíthetjük a megszerzett ismereteinket.Röviden összefoglalva: mindenkinek aki nyelvet tanul olyan nyelvtanárt kívánok, mint amilyen a Szente Attila Tanár Úr! Mindent köszönök és remélem összejön egy haladó csapat amit a Tanár Úr vezet!

2014.11.14. Korisánszky Rozália

Tisztelt Tanár Úr!A Real-Workkft által szervezett német nyelv tanfolyam,rendkívül jó színvonalú,oktatást nyújtott.A Tanár Úr nagyon jól,alapos oktatást tanitást nyujtott.Köszönettel:Tamaskó Márta. 2014.11.15. Budapest

2014. dec.

Tisztelt Szente Attila!

Nagyon örültem ,hogy meg ismerhettem. Szerintem az órái nagyon tartalmasak és kielégítőek voltak. A könyv amiből tanultunk nekem nagyon tanulható és nyelvtanilag értelmezhető,viszont hiányoltam belőle a német mondatokban való több alkalmazásukat. Az óráin főleg a mondatok szerkesztése és azok életbeli alkalmazásuk jó hatással voltak a tanulásomra.

Viszont szerettem volna több párbeszédet és interjúval kapcsolatos helyzeteket gyakorolni. Az viszont már az én problémám, hogy nekem ez gyors volt így munka mellet, mert nem sikerül igazán begyakorolnom az órai anyagokat. Összességében örülök, hogy jelentkeztem és ön tanított. Csak ajánlani tudom másoknak is az ön szakmai tudását. Köszönöm a lehetőséget élni fogok a fölajánlásával, ha lesz német nyelvei problémám megkeresem.

Még egyszer köszönök mindet Üdvözlettel: Tóth János 2014.12.01

Tisztelt Tanár úr!

Adós vagyok még a kért értékeléssel,ezt szeretném pótolni most:

“Munkavállalás miatt jelentkeztem a tanfolyamra.Újrakezdő voltam,de nagy hiányosságokkal.A tanfolyam alatt rengeteg segítséget kaptam a Tanár úrtól,mind szóban,fénymásolat formájában és e-mailen keresztül.2 hónap alatt a nyelvtan nagy részét ismerem,és németül tudok állast megpályázni,vagy akár egy interjút lefolytatni.Köszönöm a segítséget,ajánlom mindenkinek!” 2014.12.02

Tisztelt Szente Attila Tanár Úr!

Ezúton szeretném megköszönni a középszintű érettségire való felkészítést. 6 éve érettségiztem német nyelvből, amire akkoriban is külön tanárhoz jártam. Azonban az akkori és a mostani felkészülést nem lehet összehasonlítani. Akkoriban nem voltam tisztába azzal, hogy milyen tíípusú feladatok várhatóak az érettségin, a különböző informális levelek megírásában sem volt tapasztalatom. Ha akkoriban a felkészülésnél Önhöz jártam volna, biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb eredményt értem volna el és ezt alátámasztja a mostani érettségi eredményem. Pár hónapi felkészülés alatt sokkal jobb eredményt tudtam elérni.

Nagyon nehezen tanulom a nyelvet és nem is merek megszólalni. Ön mégis nagyon türelmesen, segítőkészen foglalkozott velem, sok típusfeladatot adott, az előző évek összes érettségi feladatsorát végigvettük, amelyik feladat nem ment addig gyakoroltuk míg szükséges volt, sok hanganyagot hallgattunk. Amitől a legjobban féltem a szóbeli vizsga, ami végül jól sikerült, meg mertem szólalni és nagyon jó szóbeli pontszámot kaptam.Nagyon köszönöm a felkészítést és a sok segítséget.

Németh Dóra  2014.12.09

Vélemény, hozzászólás?